SIGNUP
  LOGIN

Υπό το φως των έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν στις 11 Νοεμβρίου 2020 για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού από τον Υπουργό Υγείας και της ανάγκης λήψης μέτρων προς παρεμπόδιση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, ιδιαίτερα αναφορικά με τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, πραγματοποιήθηκε στις 12.11.20, σύσκεψη της Προέδρου και Μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στο Ανώτατο Δικαστήριο.

 

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχοντας υπόψη τα ανωτέρω και ασκώντας τις δικές του εξουσίες, αποφάσισε τα εξής:

 

Τα όσα ανακοινώθηκαν με την Ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ημερομηνίας 22.10.20, συνεχίζουν να ισχύουν για όλα τα Δικαστήρια παγκύπρια . Ειδικότερα, σε σχέση με τα Δικαστήρια των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου δίδονται επιπρόσθετα οι κάτωθι οδηγίες:

 

  1. Προτρέπεται να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα προς αποφυγή αχρείαστης προσέλευσης των συντελεστών της δίκης, συμπεριλαμβανομένου ανάλογου χειρισμού των υποθέσεων, αφού προηγηθεί έγκαιρη συνεννόηση με τους συνηγόρους και προς τήρηση όλων των πρωτοκόλλων που καλύπτει το σχετικό Διάταγμα του Υπουργού Υγείας.

 

  1. Σε σχέση με το πρόγραμμα εκδίκασης καθυστερημένων υποθέσεων (backlog) στην Επαρχία Πάφου, να γίνεται ανάλογος χειρισμός ως ανωτέρω και να λαμβάνονται υπόψη οι πρόνοιες του σχετικού Διατάγματος του Υπουργού Υγείας.

 

  1. Αναστέλλονται από σήμερα 12.11.20 μέχρι και 30.11.20 οι προθεσμίες που προβλέπονται από τους Θεσμούς και οι καθορισθείσες δικαστικά προθεσμίες για τη διενέργεια δικαστικών πράξεων.

 

 

 

ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020