SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ – ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ
From Thursday 05 September 2019 -  09:00am
To Saturday 14 September 2019 - 04:30pm
Hits : 2064
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Το Εκπαιδευτικό και Εξεταστικό Κέντρο Frederickδιοργανώνει το επιτυχημένο πρόγραμμα κατάρτισης με θέμα τη Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών το οποίο επιχορηγείται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή πλήρους εκπαίδευσης και η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων του διαμεσολαβητή, όπως προβλέπονται από την Κυπριακή και διεθνή νομοθεσία και πρακτική.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:

 

  • εγγραφούν στο μητρώο Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνηςκαιναεργαστούνωςδιαμεσολαβητές,εφόσον πληρούντιςλοιπέςπροϋποθέσειςτουνόμου
  • Διαχειρίζονταιμεαποτελεσματικότητατιςδιαμεσολαβήσειςπουθα τουςανατεθούν
  • Χειρίζονταιτιςσυγκρούσειςπουπροκαλούνοιέριδεςκαιεντοπίζουν ταακριβήαίτιάτους 

  • Διακρίνουν τη διαμεσολάβηση από τα λοιπά Μέσα Εξωδικαστικής ΕπίλυσηςΔιαφορών
  • Ενημερώνουν για τις βασικές αρχές της διαμεσολάβησης και τα πλεονεκτήματάτους
  • Γνωρίζουνταβασικάστοιχείατωνδιαπραγματεύσεωνκαιτα κυρίαρχαστυλπουεφαρμόζονταιδιεθνώς
  • Ενθαρρύνουνταεμπλεκόμεναμέρηκαιτουςνομικούςτους παραστάτεςνακάνουνχρήσητηςδιαμεσολάβησης.

 

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

 

Τοπρόγραμμααφοράεργοδοτούμενουςεπιχειρήσεων/ οργανισμών οιοποίοιενδιαφέρονταιναασχοληθούν με την εξωδικαστική επίλυση διαφορών. Δεδομένης της κρίσης και των δομικών προβλημάτων του τακτικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης, νέες μορφές διευθέτησης διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση,αποτελούντασύγχροναεργαλείαγιατηνεπίλυση διαφορών (εμπορικών, οικογενειακών, εργατικών, αστικών, γειτονικούδικαίου,ιατρικώνσφαλμάτωνκοκ),όπωςέχειεπισημάνει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα δε με τη σχετική Οδηγία (52/2008) η εξωδικαστική διευθέτηση διαφορών πρέπει να αποκτήσεισύντομαμιαισόρροπησχέσημετηντακτικήδικαιοσύνη, πράγμα που αποδεικνύει ότι σαφώς η τάση κινείται προς θεσμούς όπωςηδιαμεσολάβηση.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος εφόσον είναι

*εγγεγραμμένοι στο μητρώο Δικηγόρων ή

*μέλη του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ή μέλη του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου και είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου τίτλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εγγράφονται στο Μητρώο Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης και δύνανται εφεξής να διενεργούν διαμεσολαβήσεις.Οι δημόσιοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλωντουευρύτερουδημόσιουτομέα-οιεκπαιδευτικοίκαιοι ακαδημαϊκοί, δεν έχουν το δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Διαμεσολαβητών

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση στον αναγκαίο εξοπλισμό του Πανεπιστημίου Frederickκαθώς επίσης πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες σημειώσεις και διδακτικά συγγράμματα χωρίς κάποια επιπρόσθετη χρέωση.

Το πρόγραμμα θα γίνει στην Ελληνική γλώσσα. Απαραίτητη η επαρκής γνώση αγγλικών.

 

 

 

 

ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Frederickστη Λεμεσό.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής του προγράμματος:

 05,06,07/09 και 12,13,14/09/2019

Πέμπτη 05 και 12/09/2019 : 09.00-18.00

Παρασκευή 06 και 13/09/2019: 09.00-18.00

Σάββατο 07 και 14/09/2019: 09.00-16.30

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η διάρκεια και το κόστος συμμετοχής του προσφερόμενου προγράμματος παρατίθεται στον ακόλουθο πίνακα:

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

EARLY BIRD1

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΧΡΙ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ2019

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΔ

 (για τους δικαιούχους)2

40 ώρες

€ 1200.00 + 19% ΦΠΑ

€ 1000.00 + 19% ΦΠΑ

€ 680.00

 

1EarlyBird: Ισχύει για όσους εγγραφούν και πληρώσουν το κόστος συμμετοχής (συνολικό κόστος συμμετοχής μείον επιχορήγησης – για τους δικαιούχους) μέχρι τις 20 Αυγούστου2019. Για τις περιπτώσεις ακύρωσης συμμετοχής πριν την έναρξη του προγράμματος, παρακαλώ διαβάστε το Μέρος ΣΤ-Όροι και Προυποθέσεις του Έντυπου Εγγραφής.

2Δικαιούχοι επιχορήγησης είναι εργοδοτούμενοι επιχειρήσεων/οργανισμών (επιχορήγηση €680.00) και άνεργοι (100% επιχορήγηση) νοουμένου ότι ικανοποιούν τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από την ΑνΑΔ. Δεν καταβάλλεται ενίσχυση σε αυτοτελώς εργαζόμενα άτομα ή δημόσιους υπάλληλους. Οι δικαιούχοι εργοδοτούμενοι πληρώνουν τη διαφορά του κόστους συμμετοχής από την επιχορήγηση της ΑνΑΔ. Για τους δικαιούχους άνεργους η κατάρτιση είναι δωρεάν.

 

 

 

 

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Δρ Δημήτρης Θεοχάρης- Διδάσκει το Δίκαιο της Διαμεσολάβησης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (μέσω e-learning) και είναι επισκέπτης καθηγητής της τμήματος νομικής του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου, διδάσκοντας μεταξύ άλλων τα Μέσα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών. Έχει συγγράψει περαιτέρω άρθρα για τη  διαμεσολάβηση, τη διαιτησία και τις διαπραγματεύσεις σε διάφορα νομικά και κλαδικά περιοδικά. Είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής (CIArb, Londοn) καθώς και εκπαιδευτής διαμεσολαβητών (CEDR London), συνεργαζόμενος με το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας.

 

κ Στρατής Μαυραγάνης- Είναι δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω με συστηματική ενασχόληση σε υποθέσεις Ατομικού και Συλλογικού Εργατικού Δικαίου. Είναι Μεσολαβητής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ) από το 2007 έως σήμερα. Έχει πολυετή εμπειρία στη μεσολάβηση για την επίλυση συλλογικών διαφορών εργασίας με αντικείμενο την κατάρτιση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κανονισμών εργασίας, στη διεξαγωγή δημοσίων διαλόγων για απεργίες, στη μεσολάβηση για καθορισμού προσωπικού ασφαλείας.

 

κα Μαρίνα Αρσενοπούλου - Η Μαρίνα Αρσενοπούλου είναι δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών. Σπούδασε νομικά στο Τμήμα νομικής της Σχολής νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο KatholiekeUniversiteitLeuven του Βελγίου Επίσης, σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία και έλαβε το βραβείο Β. Πινότση (Eurocentre of Marketing - Ελληνική Εταιρία Δημοσίων Σχέσεων).

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΓιαπερισσότερεςπληροφορίεςμπορείτεναενημερωθείτεαπότοΕκπαιδευτικόκαιΕξεταστικόΚέντροFrederick:www.frederick.ac.cy/EKEKή 22394489,This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Επίσης, μπορείτε να απευθυνθείτε και στον Δρ Δημήτρη Θεοχάρη, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..