SIGNUP
  LOGIN

Η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας ανακοινώνει την πρόθεσή της να προχωρήσει με τη μίσθωση των υπηρεσιών συνολικά πέντε (5) Νομικών Συμβούλων, για τις ανάγκες του Τμήματος Δημοσίων Κατηγόρων σε τρεις Επαρχίες (δύο (2) για την Λευκωσία, δύο (2) για την Λεμεσό και ένα (1) για την Πάφο), για περίοδο δώδεκα (12) μηνών, ως καθορίζεται στη συνημμένη «Συμφωνία Μίσθωσης Υπηρεσιών» και προσκαλεί πρόσωπα τα οποία διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, ως καθορίζονται κατωτέρω, να υποβάλουν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος.

 

Α. Όροι Μίσθωσης

 

Η συνολική αποζημίωση ενός εκάστου Νομικού Συμβούλου, για περίοδο δώδεκα μηνών, θα ανέρχεται στο ποσό ύψους €22,575.00 (είκοσι δύο χιλιάδων πεντακοσίων εβδομήντα πέντε Ευρώ), συμπεριλαμβανομένου και του φόρου προστιθέμενης αξίας. Οι Νομικοί Σύμβουλοι υποχρεούνται να καταβάλλουν φόρο εισοδήματος και φόρο προστιθέμενης αξίας, καθώς και την εκ του Νόμου αναγκαία συνεισφορά στα Ταμεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αμυντικής Θωράκισης, εισφορά στο ΓΕΣΥ, και/ή οποιαδήποτε άλλη εκ του Νόμου εκάστοτε αναγκαία συνεισφορά με την προσκόμιση Φορολογικού Τιμολογίου.

 

Β. Αντικείμενο Υπηρεσιών

 

  1. Προετοιμασία και παρουσίαση ποινικών υποθέσεων εκ μέρους της Δημοκρατίας ενώπιον όλων των αρμόδιων Δικαστηρίων.

 

  1. Ετοιμασία γνωμοδοτήσεων και παροχή νομικών συμβουλών εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

 

  1. Σύνταξη και/ή μελέτη νομικών εγγράφων και διατύπωση θέσεων και απόψεων ως προς το χειρισμό νομικών θεμάτων.

 

Γ. Απαιτούμενα Προσόντα

 

  1. Εγγεγραμμένος δικηγόρος στην Κύπρο, όπως προβλέπεται στο εδάφιο (1) του άρθρου 6 του περί Δικηγόρων Νόμου, Κεφ. 2.

 

  1. Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας, σύμφωνα με τον ενδεικτικό κατάλογο αποδεκτών τεκμηρίων γνώσης γλωσσών της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΕΔΥ.

 

  1. Διετής τουλάχιστον άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, όπως προβλέπεται στο άρθρο 6Α του περί Δικηγόρων Νόμου, Κεφ. 2, συνεχούς διάρκειας, σχετική με την παρουσίαση υποθέσεων ενώπιον Δικαστηρίων.

 

  1. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές, όπου ισχύει.

 

  1. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν λευκό Ποινικό Μητρώο.

 

Δ. Αποδεικτικά Στοιχεία

 

Η επιστολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα:

  1. Αντίγραφα όλων των πιστοποιητικών/βεβαιώσεων που αφορούν τα της παρ. Γ απαιτούμενα προσόντα, καθώς και οποιαδήποτε τυχόν επιπρόσθετα προσόντα (επαγγελματικά, ακαδημαϊκά ή/και άλλα).
  2. Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
  3. Βιογραφικό σημείωμα.

 

Σημείωση 1: Το Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου θα ζητηθεί σε κατοπινό στάδιο.

 

Σημείωση 2: Προσόντα τα οποία δεν θα συνοδεύονται από κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία, δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

 

Σημείωση 3: Πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα των πιστοποιητικών/βεβαιώσεων δύναται να ζητηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο για έλεγχο.

 

Ε. Υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν επιστολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος μέχρι τις 05 Ιανουαρίου 2021 και η ώρα 14:30, είτεστην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., είτε ιδιοχείρως στα κεντρικά γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας στη Λευκωσία έναντι απόδειξης παραλαβής (Οδός Απελλή 1, Άγιοι Ομολογητές, 1403 Λευκωσία) (μέχρι τις 14:30 καθημερινά), αναγράφοντας ευκρινώς στον φάκελο ή στο ηλεκτρονικό μήνυμα «Μίσθωση Υπηρεσιών 5 Νομικών Συμβούλων». Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται αποδεκτές.

 

Μέσα στον φάκελο ή στο ηλεκτρονικό μήνυμα θα πρέπει να επισυνάπτονται τα κάτωθι στοιχεία:

  1. Η επιστολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, στην οποία να περιλαμβάνονται τα στοιχεία επικοινωνίας του ενδιαφερομένου, και
  2. Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που αναφέρονται στην παράγραφο Δ πιο πάνω.

 

 

Ζ. Διαδικασία

 

  1. Η επιλογή των Νομικών Συμβούλων θα γίνει από τριμελή Επιτροπή, την οποία έχει συστήσει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και η οποία θα εξετάσει τις Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος και τα αποδεικτικά στοιχεία των ενδιαφερομένων υποψηφίων, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης.
  2. Η Επιτροπή θα καλέσει τους προσοντούχους υποψήφιους σε ατομική συνέντευξη, προκειμένου να καταλήξει στην απόφασή της.

 

  1. Οι επιλεγέντες υποψήφιοι θα κληθούν να υπογράψουν τη «Συμφωνία Μίσθωσης Υπηρεσιών», αντίγραφο της οποίας επισυνάπτεται στην παρούσα προκήρυξη.

 

  1. Με την υποβολή της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, ο ενδιαφερόμενος αποδέχεται τους όρους της εν λόγω Συμφωνίας και σε περίπτωση που επιλεγεί, αναλαμβάνει όπως προσέλθει, εντός προθεσμίας τριών (3) ημερών από την ημερομηνία που ενημερωθεί σχετικά, για την υπογραφή της σχετικής Συμφωνίας. Σε περίπτωση που επιλεγείς υποψήφιος δεν προσέλθει για την υπογραφή της Συμφωνίας εντός της καθορισμένης προθεσμίας, τότε η σύμβαση δύναται να ανατεθεί σε άλλο υποψήφιο ο οποίος θα πληροί τους όρους και τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

18 Δεκεμβρίου 2020.