SIGNUP
  LOGIN

Σε συνέχεια και προς εφαρμογή των αναφερομένων στις ανακοινώσεις, αφενός του Ανωτάτου Δικαστηρίου ημερομηνίας 16/03/2020 και 30/04/2020, και αφετέρου, των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημοσίας Υγείας του Υπουργείου Υγείας ημερομηνίας 02/05/2020, σχετικά με την πρόληψη και την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 στα δικαστήρια, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

I.    Πρωταρχικός σκοπός είναι η διασφάλιση της υγείας όλων των παραγόντων της δίκης.  Έπεται, ότι η προώθηση των υποθέσεων δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε συνωστισμό μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες.  

ΙΙ.   Με σκοπό την αποτελεσματική προώθηση των υποθέσεων που εκκρεμούν στο Δικαστήριο Ελέγχου Ενοικιάσεων Λεμεσού, έχει ετοιμαστεί σχετικό τυποποιημένο έντυπο, μέσω του οποίου παρέχεται η επιλογή στους συνηγόρους να υποβάλλουν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τις εισηγήσεις τους προς το Δικαστήριο.

ΙΙΙ.   Η χρήση του εν λόγω εντύπου είναι προαιρετική και αποσκοπεί στην υποβοήθηση των δικηγόρων για τη δέουσα προώθηση των υποθέσεών τους μέχρι το στάδιο της ακρόασης, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και την αποφυγή συνωστισμού στα Δικαστήρια, στις περιπτώσεις όπου ηφυσική παρουσία των δικηγόρων και/ή των διαδίκων δεν είναι αναγκαία.   

Οι σχετικές οδηγίες χρήσης του εντύπου επισυνάπτονται.

 

___________________

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΓΙΑΣΗΣ

Πρόεδρος Δικαστηρίου Ελέγχου Ενοικιάσεων

 

 

 

 

ΚΥΠΡΙΑΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΝ

ΛΕΜΕΣΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ  

ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

___________

Οδηγίες χρήσης:

  1. Κατεβάστε είτε το τυποποιημένο έντυπο «FORMA» είτε το τυποποιημένο έντυπο «FORMB» και συμπληρώστε κατάλληλα το έντυπο της επιλογής σας. Όπως θα δείτε:
    • Πρόκειται για 2 διαφορετικούς τύπους του ίδιου εντύπου. Θα συμπληρώσετε μόνο ένα έντυπο · αυτό που σας διευκολύνει περισσότερο. Το «FORMA»  είναι απλοποιημένο, ενώ στο έντυπο «FORMB» έχουν δημιουργηθεί διάφορες επιλογές (δείτε αναφορά: «ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ»), υπό τη μορφή λίστας προκαθορισμένων επιλογών (dropdownlist). Αρκεί να χρησιμοποιήσετε το αριστερό κουμπί του ποντικιού του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή για την εμφάνισή τους.
    • Όποια έκδοση του εντύπου επιλέξετε, αυτή χωρίζεται στα εξής 5 βασικά σκέλη:

(α)Συμπληρώνετε τα στοιχεία της υπόθεσης,

(β)αναγράφετε τις εμφανίσεις,

(γ)επιλέγετε το στάδιο όπου βρίσκεται η υπόθεση,

(δ)επιλέγετε και/ή αναγράφετε το αίτημά σας για την περαιτέρω προώθηση της υπόθεσης,

(ε)ο χώρος όπου αναγράφεται «για χρήση από το Δικαστήριο» παραμένει κενός.

  • Εάν οι εν λόγω επιλογές δεν καλύπτουν τις εισηγήσεις σας, προσθέστε / τροποποιήστε ανάλογα, δίχως όμως να διαφοροποιηθεί η όλη δομή του εντύπου.
  • Το δεόντως συμπληρωμένο έντυπο θα αποστέλλεται στο Δικαστήριο, μέσω email, στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
  • Το σχετικό emailθα πρέπει να φέρει τον αριθμό της υπόθεσης καθώς επίσης την υφιστάμενη ημερομηνία ορισμού (πχ: «ΑΙΤΗΣΗ ΑΡ. Ε1/2020 - ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ 01/10/2020»).
  • Το emailθα αποστέλλεται στο Δικαστήριο από τον δικηγόρο του Αιτητή και θα κοινοποιείται (c.c.) στον δικηγόρο του Καθ’ ου, ή αντίστροφα. Σε περίπτωση περισσότερων δικηγόρων και ή διαδίκων να γίνονται ανάλογες κοινοποιήσεις και να επισυνάπτονται στο ίδιο email, εάν είναι αναγκαίο, περισσότερα τυποποιημένα έντυπα.
  • Τα αιτήματα και οι εισηγήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί το αργότερο 24 ώρες πριν από την ημερομηνία που είναι ορισμένη η υπόθεση με την οποία σχετίζονται. Οι ανάλογες οδηγίες του Δικαστηρίου θα εκδίδονται εντός 48 ωρών από την ημέρα ορισμού και θα κοινοποιούνται στους δικηγόρους των διαδίκων.
  • Εάν το ζήτημα αφορά ακρόαση ενδιάμεσης αίτησης για το οποίο δεν απαιτείται η φυσική παρουσία των διαδίκων και ή των δικηγόρων τους, οι σχετικές αγορεύσεις των δικηγόρων θα καταχωρούνται εντός της ίδιας προθεσμίας στη Γραμματεία του Δικαστηρίου και ακριβές αντίγραφο αυτών θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο ίδιο email. 
  • Για την έκδοση εκ συμφώνου απόφασης, θα καταχωρείται εκ των προτέρων στη Γραμματεία του Δικαστηρίου το υπογεγραμμένο πρωτότυπο κείμενο της σχετικής συμφωνίας των διαδίκων και αντίγραφο αυτού θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο εν λόγω email. Ομοίως, για την απόσυρση Κυρίως Αίτησης, προαπαιτείται η καταχώρηση γραπτού αιτήματος μέσω της Γραμματείας του Δικαστηρίου. Νοείται ότι, ανεξαρτήτως της τήρησης των προαναφερόμενων, το Δικαστήριο δύναται να ζητήσει τη φυσική παρουσία οποιουδήποτε δικηγόρου ή διαδίκου κρίνει σκόπιμο κατά περίπτωση.    
  • Η συμμόρφωση των δικηγόρων με τα προαναφερόμενα θα εξομοιώνεται με τη φυσική τους παρουσία, για σκοπούς δικηγορικών εξόδων. 
  • Στη περίπτωση μη τήρησης των προαναφερόμενων, η υπόθεση θα επαναορίζεται από το Δικαστήριο σε χρόνο και για τον σκοπό που το Δικαστήριο κρίνει εύλογο.

 

___________________

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΓΙΑΣΗΣ

Πρόεδρος Δικαστηρίου Ελέγχου Ενοικιάσεων