SIGNUP
  LOGIN

Υποθέσεις Ημερ. 3 Φεβρουαρίου, 2023

 

Προς: Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο

Προς: Όλα τα Πρωτοκολλητεία

Δικαστήριο:

  • Οι πιο κάτω υποθέσεις διεκπεραιώνονται στη βάση αιτημάτων που προωθήθηκαν με ηλεκτρονικά μηνύματα από τους συνηγόρους των μερών, καθώς επίσης και στη βάση της τελευταίας ανακοίνωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για αποφυγή συγχρωτισμού ένεκα της πανδημίας. Στο πινάκιο θα δίδονται οδηγίες για τις υποθέσεις που έρχονται με συμπληρωμένα emails από όλους τους συνηγόρους / διάδικους, δυο ημέρες προηγουμένως όπως ο Κανονισμός, χωρίς να αποστέλλεται απαντητικό μήνυμα ότι δεν είναι αναγκαία η φυσική παρουσία τους. Emails για ενημέρωση, θα αποστέλλονται μόνο για τις υποθέσεις που το Δικαστήριο θεωρεί ότι η φυσική παρουσία τους είναι αναγκαία και για τις ακροάσεις που είναι χωρίς email και δεν θα μπορούν να διεξαχθούν λόγω συνεχιζόμενης του Δικαστηρίου ή λόγω παλαιότερης που έχει σειρά προτεραιότητας.
  • Επίσης παράκληση του Δικαστηρίου όπως κάθε συνήγορος που αποτίνεται στο Δικαστήριο για προώθηση αιτήματος μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος όπως καταγράφει για ποιον διάδικο εμφανίζεται, καθώς επίσης και το ποιοι εμφανίζονται για τους λοιπούς διάδικους και να ενημερώνει το Δικαστήριο για την όποια ουσιώδη τυχόν εξέλιξη στην υπόθεση, όπως, π.χ., αν αποσύρθηκε η αγωγή, ή εκδόθηκε απόφαση, ή δεν έχει επιδοθεί το κλητήριο σε σχέση με κάποιον ή κάποιους εναγομένους και ούτω καθεξής.
  • Παρακαλείστε όπως τηρείται αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα σε σχέση με την καταχώρηση των όποιον δικογράφων ή εγγράφων για τα οποία δίδονται σχετικές οδηγίες του Δικαστηρίου. Δυστυχώς, λόγω μη αυστηρής τήρησης, παρατηρείται το φαινόμενο να καταχωρούνται κατά την ημέρα που είναι ορισμένη η υπόθεση, έγγραφα που θα έπρεπε να είχαν καταχωρηθεί σε προγενέστερο χρόνο, τα οποία, ως τόσο δεν μπορούν να τοποθετηθούν στο φάκελο της υπόθεσης, καθότι τούτες τοποθετούνται ενώπιον του Δικαστηρίου 2 τουλάχιστον ημέρες πριν την ημέρα που η υπόθεση είναι ορισμένη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται δυσχέρεια στο χειρισμό της υπόθεσης και το Δικαστήριο να μην ανευρίσκει στο φάκελο τα έγγραφα, τα οποία ενδεχομένως κατά τον χρόνο που επιλαμβάνεται της υπόθεσης να έχουν ήδη καταχωρηθεί και να βρίσκονται στο Πρωτοκολλητείο.

 

Αρ. Αγωγής/

Αίτησης/

Διαχείρισης

Ορίζεται:

 

Αγωγή: 2173/21

Ορίζεται στις 4/4/23 και ώρα 8:45πμ., για οδηγίες. Ένορκη αποκάλυψη εγγράφων από όλους να καταχωρηθεί εντός 35 ημερών από σήμερα. Επιθεώρηση των αποκαλυφθέντων εγγράφων να γίνει εντός 20 ημερών από την αποκάλυψη. Έξοδα στην πορεία.

(Υπ.) Δ. Θεοδώρου, Α. Ε. Δ.