Καλημέρα σε όλους,

Δυστυχώς για τρίτη φορά είμαι αναγκασμένη να προβώ στην ίδια παρατήρηση, ότι δηλαδή παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του παρόντος Δικαστηρίου, όπως τουλάχιστον δύο μέρες πριν την ημερομηνία που είναι ορισμένες οι υποθέσεις, οι δικηγόροι να στέλλουν τις θέσεις τους, θέση η οποία επαναλήφθηκε από τη Διοικητική Πρόεδρο μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του νέου Δικηγορικού Συλλόγου, αυτή η πρακτική δεν τηρείται με αποτέλεσμα πλείστες εκ των υποθέσεων να αναβάλλονται από το Δικαστήριο με δικές μου οδηγίες και ακολούθως να αποστέλλονται e-mailμε τα οποία ζητούνται διευκρινίσεις είτε να υποβάλλονται άλλα αιτήματα για τις υποθέσεις. Η πρακτική αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και αναφέρω ότι εάν δύο καθαρές εργάσιμες μέρες πριν την ημερομηνία ορισμού των υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον μου, δεν έχω τις θέσεις των δικηγόρων τότε οι οδηγίες που θα δίδονται από το Δικαστήριο και είναι δεσμευτικές δεν θα αλλάζουν.

Ο λόγος που ξανά αποστέλλω αυτό το e-mailείναι επειδή η πρακτική των πλείστων δικηγόρων συνεχίζει να είναι να αποστέλλουν οδηγίες είτε αργά το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας που είναι ορισμένη η υπόθεση ή ακόμα το απόγευμα, αλλά και το πρωινό της μέρας που είναι ορισμένη η υπόθεση, ενώ όπως γνωρίζετε τα πινάκια των υποθέσεων ετοιμάζονται πρωί της προηγούμενης μέρας για να μπορούν να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και να ενημερωθείτε εγκαίρως.

Δυστυχώς είμαι αναγκασμένη να επαναλάβω τη θέση μου ότι δεν πρόκειται να αλλάζουν πρακτικά υποθέσεων που έχουν ήδη αναρτηθεί στο πινάκιο μετά τη λήψη εκ των υστέρων οδηγιών από τους δικηγόρους που τη χειρίζονται.

Στ. Χριστοδουλίδου Μέσσιου, Π.Ε.Δ.