SIGNUP
  LOGIN

Ο ρόλος, οι υποχρεώσεις και οι αρμοδιότητες του Λειτουργού Συμμόρφωσης

Προς Λειτουργούς Συμμόρφωσης εποπτευόμενων μελών του Π.Δ.Σ.

Ευχαριστούμε για το χρόνο που θα αφιερώσετε προκειμένου να διαβάσετε αυτή την πρόσκληση. Πρόκειται για έρευνα που πραγματοποιείται από το ΤΕΠΑΚ, σχετικά με τον ρόλο του Λειτουργού Συμμόρφωσης (Compliance Οfficer), και θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε, ώστε να λάβετε μέρος στην παρούσα έρευνα, η οποία αναμένεται να σας πάρει μόνο 12 λεπτά, συμπληρώνοντας το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, για το οποίο και θα τηρηθεί ανωνυμία. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου σαφώς και δεν καθίσταται υποχρεωτική, αλλά οι απαντήσεις σας θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αποπεράτωση της πραγματοποιηθείσας έρευνας.

Ο βασικός στόχος αυτής της έρευνας είναι η μελέτη του ρόλου, των υποχρεώσεων, των αρμοδιοτήτων και του υπόβαθρου του προσωπικού συμμόρφωσης, στοιχεία τα οποία δεν έχουν διερευνηθεί μέχρι στιγμής σε βάθος από τους ακαδημαϊκούς. Η έλλειψη πληροφόρησης για το επάγγελμα των λειτουργών συμμόρφωσης, το γεγονός ότι η συμμόρφωση έχει γίνει ένα καίριο θέμα για τις τράπεζες και τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες θεματοφυλακής και επενδυτικές υπηρεσίες, το αυξανόμενο ρίσκο που αντιμετωπίζει μια εταιρεία αναφορικά με την προστασία δεδομένων, την δωροδοκία, την διαφθορά και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς και άλλους σχετικούς κινδύνους,  που συσχετίζονται με τον συγκεκριμένο κλάδο καθιστά αυτήν την μελέτη επίκαιρη. Xαρακτηριστικά, οι Financial Times αναφέρουν ότι το επάγγελμα του λειτουργού συμμόρφωσης, θεωρείται ως το επάγγελμα του μέλλοντος,  ενώ άλλες αναφορές κάνουν λόγο για 70,000 νέες θέσεις που θα προκηρυχθούν τα επόμενα χρόνια σε χώρες τις ΕΕ. Όλα τα προαναφερθέντα καταδεικνύουν την εξέχουσα σημασία της συμμετοχής σας στην παρούσα έρευνα, με τις απαντήσεις σας να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάδειξη της σημασίας και της αξίας του επαγγέλματος.

Για τους σκοπούς του παρόντος ερωτηματολογίου δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και στην συμπλήρωση των ερωτηματολόγιων θα τηρηθεί πάσα ανωνυμία με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση της εμπιστευτικότητας. Η διεύθυνση IP σας αποκρύπτεται, ως μέρος της συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου.

Οι απαντήσεις από τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα εντάσσονται σε ερευνητική ανάλυση, με σκοπό την δημοσιοποίηση του συνόλου των ευρημάτων σε ακαδημαϊκό περιοδικό και θα παρουσιαστούν στο συνέδριο (www.internationalcomplianceconference.com), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, στις 8 Ιουνίου και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.

Τα ερωτηματολόγια δεν αναμένεται να εκτυπωθούν, όμως σε περίπτωση εκτύπωσης, θα αποθηκευτούν, λαμβάνοντας κάθε μέτρο ασφάλειας.

Οδηγίες για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου

Απολογούμαστε για τον λόγο ότι, το ερωτηματολόγιο παρατίθεται στην αγγλική γλώσσα. Αυτό έγινε διότι η απόδοση λέξεων από την αγγλική στην ελληνική ενδεχομένως να δημιουργήσει αποκλίσεις στην ερμηνεία και παρερμηνείες στην ανάλυση των ευρημάτων.

Παρακαλώ, απαντήστε μέχρι τις 11 Μαίου πατώντας  τον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο, για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου. Όλες οι αριθμημένες ερωτήσεις χρειάζονται απάντηση.

 https://www.surveymonkey.com/r/7V9YTGC