SIGNUP
  LOGIN

Μετά τις συζητήσεις και την επικοινωνία με αρμόδιους κρατικούς φορείς και αξιωματούχους για το θέμα της εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (i– justice) ο ΠΔΣ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και τον έντονο προβληματισμό του καθώς δεν έχει επιτευχθεί τελική κατάληξη και συμφωνία για τον τρόπο πληρωμής και της εν γένει διαχείρισης του λογαριασμού του εν λόγω συστήματος.

Ο ΠΔΣ τονίζει αφενός ότι δεν μετακινείται από τον στόχο της εφαρμογής της ενδιάμεσης ηλεκτρονικής καταχώρησης, αφετέρου όμως διασαφηνίζει ότι αντιτίθεται στη μετακύλιση οποιουδήποτε κόστους στον ΠΔΣ, στους δικηγόρους μέλη του ή στο Ταμείο Συντάξεως.

Θεωρούμε ότι το κράτος οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για τη υλοποίηση της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης προκειμένου να εξευρεθούν εναλλακτικοί τρόποι κάλυψης του κόστους λειτουργίας του. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη η λειτουργία του Συστήματος κατά την ορισθείσα ημερομηνία 12 Απριλίου 2021.

Παρατίθεται η επικοινωνία με τους αρμόδιους κρατικούς αξιωματούχους

EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΔΣ ΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΔΣ ΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΩΤΑΤΟΥ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ