SIGNUP
  LOGIN

Με πρωτοβουλία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με τους επαγγελματικούς φορείς της οικονομίας στην οποία έλαβαν μέρος ο ΠΔΣ καθώς και εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, ΣΕΛΚ, Invest Cyprus, CIFAκαι υπηρεσιακοί της ΚΤΚ.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, τον ΠΔΣ εκπροσώπησαν  ο Αντιπρόεδρος του ΠΔΣ κ. Γιώργος Χριστοφίδης, η Εκπρόσωπος Τύπου και Μέλος του ΔΣ, κα Τζώρτζια Κωνσταντίνου - Παναγιώτου,, και οι κκ. Κύπρος Ιωαννίδης και Κρις Γεωργιάδης της αρμόδιας Επιτροπής Εταιρειών του ΠΔΣ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν προβλήματα τα οποία άπτονται της πρακτικής λειτουργίας του τραπεζικού τομέα και την αλληλεπίδρασή του με βασικούς πυλώνες της οικονομίας και το επιχειρείν.

Ο ΠΔΣ ανέδειξε τα προβλήματα τα οποία απασχολούν ιδιαιτέρως τον δικηγορικό κόσμο όπως η έλλειψη ξεκάθαρης στρατηγικής όσον αφορά το είδος των δραστηριοτήτων που η κάθε τράπεζα δέχεται, δυσκολίες στο άνοιγμα / λειτουργία λογαριασμών πελατών, διαδικασίες πιστοποίησης εγγράφων KYC, μεταφορά χρημάτων μεταξύ ιδιωτών/ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.ά.

Προς τούτο, ο ΠΔΣ υπέβαλε Γραπτό Υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις προς επίλυσή τους.

Την ικανοποίηση του ΠΔΣ για την πραγματοποίηση της συνάντησης εξέφρασε στα ΜΜΕ η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΔΣ, κ. Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, η οποία παράλληλα εξέφρασε και τις ευχαριστίες για την πρωτοβουλία του Διοικητή για συζήτηση των τραπεζικών ζητημάτων, τα οποία απασχολούν σύσσωμο το επιχειρείν στην Κύπρο αλλά και ειδικότερα τη νομική κοινότητα στην Κύπρο. Πρόσθεσε ότι μέσα από τον διάλογο και τις συνεχείς δράσεις θα είναι εφικτή η συμφωνία σε προτάσεις για επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν την κυπριακή οικονομία, την Κύπρο ως επιχειρηματικό κέντρο και τη βελτίωση των τραπεζικών πρακτικών προς όφελος του επιχειρείν και των επενδύσεων μέσα από συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα και ανταγωνιστικότητα.

Φωτογραφία από INBusinessnews