Ψήφισμα προς κυβερνήσεις ευρωπαϊκών κρατών, ευρωπαϊκά όργανα καθώς και διεθνείς οργανισμούς για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο απέστειλαν από κοινού ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ) και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σε μια ακόμα προσπάθεια ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας για το κυπριακό ζήτημα.

Στο ψήφισμα, το οποίο υπογράφουν ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης και ο Πρόεδρος της Ολομέλειας κ. Δημήτρης Βερβεσός, παρατίθενται πτυχές του κυπριακού προβλήματος και στηλιτεύονται οι ενέργειες της Τουρκίας για εποικισμό της Αμμοχώστου καθώς και η εμμονή της στη θέση για λύση δύο κρατών.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας αντιβαίνουν τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Συµβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο και τα ψηφίσµατα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται επίσης η κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως αυτά κατοχυρώνονται από την Ευρωπαϊκή Σύµβαση Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων του Συµβουλίου της Ευρώπης και τον Χάρτη θεµελιωδών ∆ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Τα δύο σώματα υπογραμμίζουν την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών επίλυσης του κυπριακού προβλήματος με προσήλωση στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης, η οποία θα διασφαλίζει το μέλλον των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επισυνάπτεται το ψήφισμα