SIGNUP
  LOGIN

Αγαπητά Μέλη,

Με την παρούσα ανακοίνωση, πληροφορήστε ότι έχει ολοκληρωθεί η Εθνική ΑξιολόγησηΚινδύνων για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και τους Κινδύνους Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας [NationalRiskAssessmentofMoneyLaunderingandTerroristFinancingRisks-(NRA)].

Στην εν λόγω έκθεση αναλύονται όλες οι απειλές και αδυναμίες που αντιμετωπίζει η χώρα σε θέματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως αυτές εντοπιστήκαν μέχρι το έτος 2016. Είναι σημαντικό όπως τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έκθεσης μελετηθούν και ενσωματωθούν ως κριτήριο στη διαδικασία αξιολόγησης κινδύνων του κάθε εποπτευόμενου μέλους. Ως εκ τούτου, ο Π.Δ.Σ, συστήνει όπως μελετηθεί προσεκτικά η έκθεση από τα εποπτευόμενατου μέλη, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η καλύτερη συμμόρφωση των μελών, μέσω της ενσωμάτωσης των νέων δεδομένων στις υπάρχουσες διαδικασίες.

 

Να σημειωθεί ότι, η εν λόγω Έκθεση θα αποτελέσειμία εκ των τις παραμέτρων που θα ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση της χώρας από την Moneyval, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2019.Κατά την διάρκεια της αξιολόγησης, η Moneyvalενδέχεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε εποπτευόμενα μέλη του Π.Δ.Σ, ώστε να αξιολογήσει την κατανόηση και την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της Έκθεσης από αυτά Ως εκ τούτου, η μελέτη του εν λόγω κειμένου και η εφαρμογή των παραμέτρων που επισημαίνονται κρίνονται ως ιδιαίτερης σημασίας για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της χώρας .  

 

Για το αντίγραφο της συνοπτικής έκθεσης αξιολόγησης κινδύνων πατήστε εδώ:

 

http://mof.gov.cy/assets/modules/wnp/articles/201811/448/docs/cy_concise_nra.pdf

 

Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

12Δεκεμβρίου 2018