SIGNUP
  LOGIN
Ο ΠΔΣ σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 23 Φεβρουαρίου 2022, τίμησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Αχιλλέα Δημητριάδη, για την πολυετή συνεισφορά του.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίας της Επιτροπής υπό την προεδρία του κ. Δημητριάδη, καθώς αποχωρεί ενόψει της υποβολής της υποψηφιότητάς του για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.
 
Ο Πρόεδρος του ΠΔΣ, δρ Χρίστος Κληρίδης, ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για όσα έχει προσφέρει στην Επιτροπή, στην οποία προέδρευε για επτά χρόνια, αλλά και ευρύτερα στον ΠΔΣ και τον δικηγορικό κόσμο.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο συνέδριο που πραγματοποίησε η Επιτροπή στις 10 Δεκεμβρίου 2021 με θέμα το περιβάλλον και την ευθανασία, το οποίο αποτέλεσε το έναυσμα για την ανάπτυξη περαιτέρω γόνιμου διαλόγου για τις συγκεκριμένες θεματικές.
 
Η Επιτροπή, τόνισε ο δρ Κληρίδης, έχει να επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς τα θέματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα παρουσιάζουν υψηλό ενδιαφέρον και είναι πάντοτε επίκαιρα.
 
Ο κ. Δημητριάδης από την πλευρά του ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την αποτελεσματική συνεργασία, σημειώνοντας τη μεγάλη ικανοποίησή του για τις δράσεις και το έργο της Επιτροπής στο πεδίο εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνάρτηση και με την επικοινωνία των θεμάτων αυτών με την κοινωνία. Στόχος, σημείωσε, είναι η Επιτροπή να συνεχίσει να αναδεικνύει σημαντικά ζητήματα, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος παραμένει στη διάθεση της Επιτροπής.
 
Τέλος, ο δρ Κληρίδης πρόσφερε στον κ. Δημητριάδη αναμνηστικό δώρο, ομοίωμα του καραβιού της Κερύνειας, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα του προσπάθεια.