SIGNUP
  LOGIN

Ο ΠΔΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο και την απώλεια της Ζέτας Αιμιλιανίδου, μιας δραστήριας υπουργού, η οποία κρατώντας τα ηνία ενός νευραλγικού Υπουργείου για εννέα χρόνια, έδωσε περιεχόμενο και ουσία σε κάθε πρωτοβουλία για έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη.

Υπήρξε σταθερή στις απόψεις της, με σαφή δημόσιο λόγο, προοδευτική και μετριοπαθής, υπέρμαχος του διαλόγου, υποστηρικτής κάθε ιδέας που είχε στόχο τη βελτιστοποίηση της ποιότητας των κοινωνικών υπηρεσιών.

Αποχαιρετούμε μια σπουδαία γυναίκα, με ήρεμο πάθος για τη ζωή και τη δημόσια προσφορά, με όραμα μεταρρυθμιστικό και με επιμονή στον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια απέκτησε δίπλωμα μάρκετινγκ από το Cyprus Institute of Marketing.

Το 1978 εγγράφη στο Μητρώο Δικηγόρων του ΠΔΣ. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας δεν άσκησε τη δικηγορία, αλλά εργάστηκε επί σειρά ετών σε θέσεις ευθύνης στον δημόσιο τομέα.  

Έχει προωθήσει σειρά μεταρρυθμίσεων που αφορούν όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα κοινωνικής πρόνοιας, στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στα θέματα ισότητας των φύλων.

Συνέβαλε επίσης σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης όπως είναι η θεσμοθέτηση Εθνικού Κατώτατου Μισθού και μηχανισμού καθορισμού και αναθεώρησης του επιπέδου του, η αναθεώρηση και ο εκσυγχρονισμός της περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νομοθεσίας, η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση καθώς και η διαδικασία για την ψηφιοποίηση όλων των παροχών του Υπουργείου Εργασίας.

Διετέλεσε συνεργάτιδα του ΠΔΣ σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενστερνιζόμενη τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας με έγνοια και στόχο την ενίσχυση του κράτους δικαίου.

Υπήρξε πρωτεργάτης στη δημιουργία ειδικού σχεδίου μέσω των συγχρηματοδοτούμενων έργων της ΕΕ για νέους κάτω των 30 ετών, με στόχο τη θέσπιση νέου μηνιαίου επιδόματος για τους ασκούμενους δικηγόρους για την εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς άσκησης.

Στενή συνεργασία και επικοινωνία υπήρξε και στο πλαίσιο της Επιτροπής Νέων Δικηγόρων του ΠΔΣ, ιδιαιτέρως για θέματα που άπτονται της ισότητας των φύλων και για τον κατώτατο μισθό.

Αγκάλιασε επίσης εξαρχής το πρόγραμμα «Δικαιοσύνη για Όλους» προκειμένου να παρέχεται η δυνατότητα στους λήπτες ΕΕΕ να μετέχουν στη δικαιοσύνη.

Η απουσία της θα είναι ηχηρή και οδυνηρή. Αφήνει πίσω της ένα ζωντανό παράδειγμα αγωνιστικότητας, προσωπικής και πολιτικής, εθνικής προσφοράς και προσήλωσης στο όραμα για ένα καλύτερο αύριο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, ειδικότερα στους συναδέλφους μας δρα Αχιλλέα Κ. Αιμιλιανίδη, κα Ήρα Ιωάννου - Αιμιλιανίδου και κ. Δώρο Ιωαννίδη, τέως Πρόεδρο του ΠΔΣ, στην αδελφή της δρα Μαίρη Κουτσελίνη, πρόεδρο του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση, στους οικείους και τους συνεργάτες της.

Ας είναι η μνήμη της αιώνια.