SIGNUP
  LOGIN

Ο ΠΔΣ εκφράζει τη λύπη του για τα τεκταινόμενα στον Δικηγορικό Σύλλογο Πάφου που έχουν ως αποτέλεσμα τις δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ του προέδρου και των μελών της Τοπικής Επιτροπής.

Κατά το προηγούμενο διάστημα, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΠΔΣ είχαν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, πραγματοποιώντας και κατ’ ιδίαν συναντήσεις, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να βελτιωθεί το κλίμα, στη βάση διαλόγου και εποικοδομητικής συζήτησης των σημείων που θέτουν τα αντιπαραβαλλόμενα μέρη.

Εξαρχής, τόνιζαν την ανάγκη εξάντλησης κάθε περιθωρίου εξεύρεσης λειτουργικών λύσεων που θα ενίσχυαν τη συναίνεση εκατέρωθεν και προέβαιναν σε σχετικές συστάσεις.

Δυστυχώς όμως, παρά τις συνεχείς μας προσπάθειες και την καθημερινή επικοινωνία, δεν κατέστη κατορθωτό να υπερκεραστεί η συγκεκριμένη κατάσταση, η οποία έχει οδηγήσει στην παραίτηση μελών της Επιτροπής.

Ως εκ τούτου, βάσει του Περί Δικηγόρων Νόμου, το ΔΣ του ΠΔΣ έχει αποφασίσει ομόφωνα όπως ορίσει ημερομηνία για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης του Τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου.

Σε μια δύσκολη περίοδο, όπου έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρότατες προκλήσεις, μεταξύ αυτών και τη συνολική μεταρρύθμιση του τομέα της δικαιοσύνης, επιβάλλεται η καλλιέργεια πνεύματος διαλόγου και συγκατάνευσης, βασικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση ουσιαστικού έργου.

Σε αυτό που η προσοχή όλων θα πρέπει να επικεντρωθεί τώρα, είναι μέσα από την ενότητα, να επιτευχθούν οι στόχοι μας, μακριά από ενέργειες που αποπροσανατολίζουν από τους κεντρικούς άξονες της δράσης μας και διαταράσσουν το κλίμα συνεργασίας, αποστέλλοντας λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία των πολιτών.