SIGNUP
  LOGIN

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης σε συνέχεια των προγραμματισμένων συναντήσεων με όλους τους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών κ. Νίκος Τορνατίτης, ο Γραμματέας του ΠΔΣ κ. Νικόλας Τσαρδελλής και η Εκπρόσωπος Τύπου και Μέλος του ΔΣ του ΠΔΣ κα Τζώρτζια Κωνσταντίνου – Παναγιώτου.

Στον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της επιχειρούμενης προσπάθειας για τη δικαστική μεταρρύθμιση, όπου εκφράστηκε εκατέρωθεν η ανάγκη υλοποίησης των προνοιών των τριών Νομοσχεδίων.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν τα κτηριακά προβλήματα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, τα οποία δυσχεραίνουν σε σημαντικό βαθμό το έργο που καλούνται να επιτελέσουν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης. 

Περαιτέρω, ο δρ Κληρίδης αναφέρθηκε συνοπτικά σε χρόνιες παθογένειες που πλήττουν τη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης με εμφανείς επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή του τόπου.

Τέλος, εκφράστηκε και από τα δύο μέρη ουσιαστική βούληση για στενή επικοινωνία και συνεργασία με στόχο τη λήψη πρωτοβουλιών και προώθηση θεσμικών μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσουν το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης αποτελεσματικό προς όφελος των λειτουργών της αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα.