SIGNUP
  LOGIN

Ενόψει της δρομολόγησης των απαιτούμενων ενεργειών για την υλοποίηση του προγράμματος «Δικαιοσύνη για Όλους», το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο ΠΔΣ καλεί δικηγόρους μέλη του που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Εθελοντών Δικηγόρων για τον συγκεκριμένο σκοπό, όπως δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Καλούνται επίσης οι ΔΕΠΕ που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια, όπως δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να εγγραφούν στο Μητρώο ΔΕΠΕ που στηρίζουν και διευκολύνουν το πρόγραμμα.

Κριτήριο εισδοχής στο Μητρώο Εθελοντών Δικηγόρων είναι η κατοχή ετήσιας άδειας άσκησης επαγγέλματος, η εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών στο επάγγελμα και η ύπαρξη λευκού πειθαρχικού μητρώου. Με σκοπό τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων δικηγόρων, με την υποβολή του εντύπου Α για την ένταξη στο μητρώο, η εξακρίβωση της τήρησης των κριτηρίων θα γίνεται με τη συνδρομή του ΠΔΣ και του Πειθαρχικού Συμβουλίου αντίστοιχα και δεν θα απαιτείται η υποβολή οποιωνδήποτε πιστοποιητικών.

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μόνο φυσικά πρόσωπα λήπτες ΕΕΕ, και η εξακρίβωσή τους θα γίνεται με τη βοήθεια του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Οι τομείς δικαίου που καλύπτονται από τον περί Νομικής Αρωγής Νόμο δεν θα καλύπτονται από το πρόγραμμα.

Την ευθύνη της λειτουργίας και της διαχείρισης του προγράμματος θα έχει το Κυπριακό Δίκτυο Δικαιοσύνη για Όλους (ΚΔΔΟ),το οποίο ελέγχεται και εποπτεύεται από τον ΠΔΣ. 

Επισυνάπτονται οι Κανονισμοί Λειτουργίας του προγράμματος, όπως επίσης και τα έντυπα Α, Β, Γ και Δ τα οποία αφού συμπληρωθούν και υπογραφούν θα πρέπει να σαρωθούν και να σταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 31/08/2022. Διευκρινίζεται ότι τα δύο μητρώα, όπως και τα δύο έντυπα λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο και η υποβολή του ενός δεν είναι προϋπόθεση για την υποβολή του άλλου.  

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Μητρώο Εθελοντών Δικηγόρων για το πρόγραμμα «Δικαιοσύνη για Όλους»

ΕΝΤΥΠΟ Α Για εγγραφή στο Μητρώο Εθελοντών Δικηγόρων

ΕΝΤΥΠΟ Β Για εγγραφή στο Μητρώο ΔΕΠΕ που στηρίζουν το πρόγραμμα

ΕΝΤΥΠΟ Γ Δέσμευση εθελοντών Δικηγόρων

ΕΝΤΥΠΟ Δ Δέσμευση Δικηγορικών Εταιρειών (ΔΕΠΕ) 

Κανονισμοί Λειτουργίας του προγράμματος Δικαιοσύνη για Όλους