SIGNUP
  LOGIN
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γραφεία του ΠΔΣ το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο - εργαστήριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος PATFoxγια την προστασία από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες με σκοπό την αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού, το οποίο διοργανώθηκε από τον ΠΔΣ και ενός εκ των εταίρων του προγράμματος, το ΤΕΠΑΚ.
 
Στόχος του σεμιναρίου, μεταξύ άλλων, είναι να εκπαιδεύσει δικηγόρους για τους δικονομικούς μηχανισμούς, οι οποίοι παρέχονται από το Εθνικό Δίκαιο για την καταστολή τέτοιων διαδικασιών αλλά και για να διαφωτίσει τους συμμετέχοντες για τις διατάξεις της Προτεινόμενης Οδηγίας.
 
Στο σεμινάριο συμμετείχαν ως ομιλητές ο Καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου του Aberdeen Professor JustinBorg-Barthet, oδικηγόρος Θεόδωρος Οικονόμου και η Καθηγήτρια του ΤΕΠΑΚ Μαρία Κραμβιά – Καπαρδή και ανέπτυξαν αντίστοιχα την προτεινόμενη Οδηγία, το Εθνικό Δίκαιο που αφορά την αντιμετώπιση καταχρηστικών και προδήλως αβάσιμων αγωγών και την εφαρμογή της Προτεινόμενης Οδηγίας στην Κύπρο και την εφαρμογή της Δικανικής Λογιστικής στην αντιμετώπιση και παρεμπόδιση διαδικασιών SLAPP’s (Strategic lawsuits against public participation).
 
Η Εκτελεστική Διευθύντρια του ΠΔΣ, κ. Κούλια Βάκη, χαιρετίζοντας την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου υπογράμμισε τη σημασία της γνώσης και της συνεχούς επιμόρφωσης των δικηγόρων επί εξειδικευμένων θεμάτων, δεδομένου ότι η διά βίου εκπαίδευση αποτελεί υψηλή προτεραιότητα του ΠΔΣ.