SIGNUP
  LOGIN

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, 16/3/23, στη Νομική Υπηρεσία παραδόθηκε το πρώτο βραβείο στην πρωτεύσασα των εξετάσεων του Νομικού Συμβουλίου για το έτος 2021, κα Ελένη Κουντούρη, η οποία κατέκτησε βαθμολογία 942/1000.

Το βραβείο απένειμε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος στην ομιλία του εξαίροντας την εργατικότητα, την επιμονή και τη μεθοδικότητά της, επεσήμανε ότι το νομικό επάγγελμα είναι λειτούργημα ευθύνης υπέρ της αλήθειας και της νομιμότητας. Παράλληλα, υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρισμό και τη δεοντολογική και ατομική ηθική που θα πρέπει να επιδεικνύουν οι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης κατά την ενάσκηση του επαγγέλματός τους.

Χρηματικό βραβείο στην πρωτεύσασα παρέδωσε και ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης εις μνήμην του Λουκή Παπαφιλίππου στην παρουσία μελών της οικογένειάς του.

Ο δρ Κληρίδης συγχαίροντας θερμά την κ. Κουντούρη για την επιτυχία της, εστίασε στις αρετές που πρέπει να υπηρετεί και να κάνει πράξη ο κάθε δικηγόρος στην επαγγελματική του πορεία, όπως είναι η επιμέλεια, η ακεραιότητα, το ήθος, η ανεξαρτησία, η ευλαβική τήρηση των κανόνων δεοντολογίας και κυρίως ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ όλων των λειτουργών της δικαιοσύνης, δικηγόρων και δικαστών, κατά τη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης.

Στη βραβευθείσα παρέδωσαν, επίσης, χρηματικό βραβείο ο κ. Χρίστος Τριανταφυλλίδης εις μνήμην του πατέρα του Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη και το Νομικό Συμβούλιο Κύπρου.

 68719.jpg

68717.jpg

68728.jpg

68730.jpg

68718.jpg