Κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και την άμεση ανταπόκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Πρόεδρος μετά των Αντιπροέδρου, Γραμματέα και Ταμία του Συμβουλίου συναντήθηκαν στις 23 Οκτωβρίου 2020 με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο οποίος άμεσα διεθεύτησε τη εν λόγω συνάντηση,  τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στην παρουσία επίσης της Αρχιπρωτοκολλητού κα. Ειρήνης Χριστοδούλου.

Ο ΠΔΣ ανέπτυξε το κύριο θέμα της συνάντησης που ήταν η εξεύρεση μέτρων για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την επιδείνωση της πανδημίας με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των Δικαστηρίων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υγεία των Λειτουργών της Δικαιοσύνης, του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τα Δικαστήρια αλλά και των πολιτών, που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης λειτουργίας της Δικαστικής Υπηρεσίας ως ουσιώδους υπηρεσίας της Δικαιοσύνης και επίσης η ανάγκη εφαρμογής τεχνολογικών μέσων για την διευκόλυνση της λειτουργίας τους. Ο ΠΔΣ επιφυλάχθηκε να επανέλθει σύντομα με ολοκληρωμένη πρόταση για μέτρα ομοιόμορφης εφαρμογής σε όλες τις επαρχίες.