Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος επιθυμεί να πληροφορήσει ότι η επιστημονική ομάδα ακαδημαϊκών αποτελούμενη από τους Δρα Χρίστο Κληρίδη, Δρα Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και Δρα Κώστα Παρασκευά, έχει ολοκληρώσει για λογαριασμό του ΠΔΣ, την επεξεργασία των τριών νομοσχεδίων της πρώτης φάσης της μεταρρύθμισης, κατόπιν διαβούλευσης και με την συνδρομή, του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου ο οποίος ήταν γνώστης των νομοσχεδίων.

Διευκρινίζεται ότι η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης συμπεριλαμβάνει την τριτοβάθμια δικαιοδοσία, την δευτεροβάθμια καθώς και την λειτουργία του νέου Δικαστικού Συμβουλίου και τη σύσταση του νέου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

Τα τρία νομοσχέδια έχουν δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΔΣ (http://www.cyprusbarassociation.org/index.php/el/news/7180-2020-11-07-16-19-04) και όσοι συνάδελφοι δικηγόροι επιθυμούν, δύνανται να τα μελετήσουν και να αποστείλουν τις εμπεριστατωμένες νομικές απόψεις τους στον ΠΔΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το αργότερο μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

Ο ΠΔΣ επιθυμεί τέλος να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν θετικά στην συλλογική προσπάθεια για μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης.