SIGNUP
  LOGIN

Σε χθεσινή έκτακτη συνέδρια του ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος  εξουσιοδότησε τον Πρόσεδρο του, όπως συνεχίσει την διαβούλευση για την περαιτέρω επεξεργασία των νομοσχεδίων για την μεταρρύθμιση.

Προς το σκοπό αυτό έχει διευθετηθεί συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης την προσεχή Τρίτη, στο πλαίσιο επιτροπής διαβούλευσης η οποία έχει συσταθεί από την Υπουργό κα Έμιλυ Γιολίτη για περαιτέρω επεξεργασία των σχεδίων με την συνδρομή Εκπροσώπων των Κομμάτων, Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου είχε άτυπες επαφές με Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου , με τον Διευθυντή Μεταρρύθμισης κ. Γιώργο Ερωτοκρίτου, εισπράττοντας εισηγήσεις και απόψεις με στόχο πάντοτε την βελτίωση των προτεινόμενων νομοσχεδίων.

Όλοι οι Δικηγόροι κλήθηκαν να δώσουν τις απόψεις τους γραπτώς στα δημοσιευθέντα προτεινόμενα και επεξεργασθέντα νομοσχέδια ούτως ώστε ο Σύλλογος να έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση προτού υιοθετήσει τις τελικές του θέσεις.

Η μεταρρύθμιση αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα για απονομή Δικαιοσύνης και στην Α φάση της, προνοεί για την δημιουργία νέου Εφετείου , Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, Νέου Δικαστικού Συμβουλίου και ενός Ανώτατου Δικαστηρίου χωρισμένου σε δύο βασικά τμήματα Συνταγματικού Δικαίου και Τμήμα Ποινικής και Αστικής Δικαιοδοσίας.

Αναμένεται ότι η μεταρρύθμιση θα ξεκινήσει  την 1/7/2021. Είναι απαραίτητο τα νομοσχέδια να εγκριθούν από την Βουλή πριν την διάλυση της την άνοιξη του 2021.