SIGNUP
  LOGIN
  • Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος επιθυμεί να πληροφορήσει ότι η ομάδα εργασίας  που είχε συσταθεί από την Υπουργό κα Έμιλυ Γιολίτη για περαιτέρω επεξεργασία των σχεδίων με την συνδρομή του ΠΔΣ τόσο Εκπροσώπων των Κομμάτων, Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο διαβούλευσης των νομοσχεδίων για την δικαστική μεταρρύθμιση, έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των τριών νομοσχεδίων της μεταρρύθμισης και τα ενοποιημένα κείμενα του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την συγκατάθεση των πιο πάνω Εκπροσώπων αναμένεται να κατατεθούν στην Βουλή μετά από νομική επεξεργασία της Νομικής Υπηρεσίας.

Τελικές παρατηρήσεις κτλ θα γίνουν ενώπιον της Επιτροπής Νομικών.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ  - Απονομή της Δικαιοσύνης (Ποικίλαι Διατάξεις) Νόμος - ενοποιημένος

                          - Άρθρα του Συντάγματος που τροποποιούνται

                         - Άρθρα του περί Δικαστηρίων Νόμου που τροποποιούνται

Όλοι οι Δικηγόροι κλήθηκαν να δώσουν τις απόψεις τους γραπτώς στα δημοσιευθέντα προτεινόμενα και επεξεργασθέντα νομοσχέδια ούτως ώστε ο Σύλλογος να έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση προτού υιοθετήσει τις τελικές του θέσεις.

http://www.cyprusbarassociation.org/index.php/el/news/7858-2020-11-25-13-11-28

Ο ΠΔΣ επιθυμεί τέλος να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν θετικά στην συλλογική προσπάθεια για μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης.

Αναμένεται ότι η μεταρρύθμιση θα ξεκινήσει την 1/7/2021. Είναι απαραίτητο τα νομοσχέδια να εγκριθούν από την Βουλή πριν την διάλυση της την άνοιξη του 2021.

 

 

 

  • Επισυνάπτονται τα 3 αναθεωρημένα νομοσχέδια, όσο και επεξηγηματικό σημείωμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σε συνέχεια των διαβουλεύσεων του Προέδρου του ΠΔΣ Δρ. Χρίστου Κληρίδη και με βάση των γραπτών θέσεων που στάληκαν στις 17 Δεκεμβρίου 2020 από τον ΠΔΣ

Το Υπουργείο ΔΔΤ αναθεώρησε εκ νέου τα 3 νομοσχέδια, ενσωματώνοντας τις πλείστες εκ των εισηγήσεων του ΠΔΣ που εκφράσθηκαν.

 

Νομοσχέδιο με τίτλο ο Περί της Εικοστής Δεύτερης Τροποποίησης του Συντάγματος Νόμος του 2019 - Πατήστε ΕΔΩ

 

Νομοσχέδιο με τίτλο Νόμος που Τροποποιεί τους Περί Απονομής της Δικαιοσύνης (Ποικίλαι Διατάξεις) Νόμος του 1964 έως 2015  - Πατήστε ΕΔΩ

 

Νομοσχέδιο με τίτλο Νόμος που Τροποποιεί τους Περί Δικαστηρίων Νόμους του 1960 έως (Αρ. 2) του 2020 - Πατήστε ΕΔΩ

 

Επεξηγηματικό Σημείωμα - Πατήστε ΕΔΩ

 

 

  • Επισυνάπτεται σημείωμα μαζί με ενοποιημένο κείμενο νομοθεσίας και πίνακας για την δικαστική μεταρρύθμιση του Προέδρου του ΠΔΣ Δρ. Χρίστου Κληρίδη όπως έχει κατατεθεί στην Υπ. Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.    

Η μεταρρύθμιση στο τομέα της δικαιοσύνης  -  Πατήστε ΕΔΩ

Ενοποιημένο κείμενο νομοθεσίας  -   Πατήστε ΕΔΩ

Πίνακας για την δικαστική μεταρρύθμιση  -  Πατήστε ΕΔΩ

 

 

  • Εισηγήσεις Μελών:

Τζώρτζια Κωνσταντίνου -  Παναγιώτου & Πάνος Παναγιώτου     ΕΔΩ

 

Χρίστος Στρόππος   ΕΔΩ

 

Λάρης Βραχίμης   ΕΔΩ

 

Νικόλας Τσαρδελλής   ΕΔΩ

 

Διομήδης Καλλής   ΕΔΩΕΔΩ

 

Δημόκριτος Αριστείδου   ΕΔΩ

 

Πόλυς Πολυβίου    ΕΔΩ

 

Κώστας Χατζηιωάννου   ΕΔΩ

 

Γιώργος Χριστοφίδης   ΕΔΩ

 

Ορέστης Νικήτας    ΕΔΩΕΔΩ