SIGNUP
  LOGIN

1.  Απεστάλησαν επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας για να αναγνωριστεί η λειτουργία των Δικαστηρίων ως ουσιώδης Υπηρεσία – Πατήστε ΕΔΩ

 

2.  Απεστάλει σχετική επιστολή και στο Ανώτατο Δικαστήριο – Πατήστε ΕΔΩ

 

3.  Οι Επιστολές κοινοποιήθηκαν στον Υφυπουργό Καινοτομίας κύριο Κυριάκο Κόκκινο δεδομένης της συνδρομής του η οποία υπήρξε πολύ θετική για την έναρξη λειτουργίας του i-justice.

 

4.  Τα Δικαστήρια φαίνεται να είναι ανέτοιμα να θέσουν σε άμεση λειτουργία το i-justiceμε αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου να παρακαλέσει με επιτολή του ημερομηνίας 8/1/2021 προς την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, κάτι το οποίο έπραξε ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος με τα μέλη του.

 

5.  Η κατάσταση θα επανεξετασθεί με στόχο ούτως η άλλως την αναθεώρηση προς το καλύτερο της τελευταίας Ανακοίνωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Για τον σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη προκαταρτικά με το Ανώτατο Δικαστήριο τη Δευτέρα 11/1/2021.

 

6.  Παράλληλα, ο Π.Δ.Σ. ζήτησε από τους Προέδρους των Τ.Σ. ετοιμασία απόψεων για τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται για να διαβιβαστούν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

 

7.  Ο Πρόεδρος του Π.Δ.Σ. έθεσε τις θέσεις μας και δια ζώσης μέσω τηλεφώνου και στην Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου αλλά και Υπουργό Δικαιοσύνης και Υφυπουργό Κυριάκο Κόκκινο.