SIGNUP
LOGIN

Events Calendar

«Θεμελιώδεις αρχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, της ψυχολογίας και της λειτουργίας του εγκεφάλου, προς τον χειρισμό νομικών υποθέσεων.»
Thursday 12 June 2025, 04:00pm - 06:00pm
Hits : 233
by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

O Δικηγορικός Σύλλογος Λεμεσού διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Θεμελιώδεις αρχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, της ψυχολογίας και της λειτουργίας του εγκεφάλου, προς τον χειρισμό νομικών υποθέσεων.», τη Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 στις 16:00 – 18:00. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ του ΠΔΣ.

Περιγραφή και Ανάγκη

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί μια σημαντική εκπαίδευση για τους νομικούς, καθώς τους εφοδιάζει με σημαντικές και αναγκαίες γνώσεις γύρω από την ανθρώπινη συμπεριφορά, τη λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς και τους μηχανισμούς πίσω απο τη λήψη αποφάσεων και τις έντονες συναισθηματικές καταστάσεις, όπως ο θυμός, η οργή και ο παρορμητισμός. Στο σύγχρονο νομικό περιβάλλον, η κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς καθώς και των ψυχολογικών μηχανισμών που επηρεάζουν τη σκέψη, τα κίνητρα και τις αντιδράσεις των ανθρώπων είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα σε υποθέσεις ποινικού και οικογενειακού δικαίου. Η διαχείριση υποθέσεων που περιλαμβάνουν συναισθηματικά έντονες καταστάσεις και γεγονότα, πέραν της νομικής ευστροφίας και γνώσής, απαιτούν και βαθύτερη αντίληψη της ανθρώπινης φύσης καθώς και την ικανότητα κατανόησης και πρόβλεψης της συμπεριφοράς τόσο του εαυτού μας όσο και του άλλου.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γεφύρωση μεταξύ νομικής επιστήμης και ανθρώπινης ψυχολογίας, παρέχοντας στους νομικούς: α) αναγκαία γνώση για καλύτερη επικοινωνία, σκέψη και διαχείριση νομικών υποθέσεων και πελατών και β) την ικανότητα να κατανούν και να προβλέπουν την ανθρώπινη συμπεριφορά σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις.

 

Δομή

  • Βασικές αρχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ψυχολογίας και ανάπτυξης του ανθρώπου.
  • Η λειτουργία του εγκεφάλου σε έντονες συναισθηματικές συνθήκες (κυρίως στρες, οργή, φόβος, πίεση και παρόρμηση).
  • Λήψη απόφασης και συμπεριφορά: Πώς επιλέγουμε και γιατί κάνουμε ότι κάνουμε;
  • Παραδείγματα / μελέτες περίπτωσης όπου η γνώση των πιο πάνω μπορεί να αλλάξει την πορεία μιας νομικής υπόθεσης.
  • Εργαλεία για τη διαχείριση δύσκολων / δυσπροσαρμοστικών πελατών, συναισθηματικά φορτισμένων υποθέσεων και συγκρουσιακών καταστάσεων.

Όλα τα δεδομένα που θα παρουσιαστούν προέρχονται απο έρευνες στα πεδία της ψυχιατρικής, της αναπτυξιακής ψυχολογίας και της νευροεπιστήμης, προσφέροντας στους συμμετέχοντες πρακτικές και εφαρμόσιμες γνώσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν άμεσα στο επαγγελματικό τους πεδίο.

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:

Δρ. Μαρκέλλα Γρηγορίου

Η Δρ Μαρκέλλα Γρηγορίου είναι Λέκτορας Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Λεμεσού όπου ασχολείται με την διεπιστημονική έρευνα στα πεδία της ψυχιατρικής, ψυχολογίας και των νευροεπιστημών, με έμφαση στην λειτουργία τους εγκεφάλου και την πρόληψη σύνθετων προκλήσεων όπως η αυτοκτονία, η ψυχοπαθολογία και οι αντιξοότητες της παιδικής ηλικίας, συμπεριλαμβανομένης της παραμέλησης και βίας. Ασχολείται ενεργά με το σχεδιασμό και την εφαρμογή τεκμηριωμένων παρεμβάσεων σε κλινικά, εκπαιδευτικά και κοινοτικά περιβάλλοντα με σκοπό την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών σε πρώιμο στάδιο. Ερευνητικά συνεχίζει τη συνεργασία της με το Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience του King’s College London, UK και με το Birmingham Children’s Hospital, NHS, UΚ, όπου εξετάζει τους προστατευτικούς παράγοντες και παράγοντες ρίσκου στις περιπτώσεις αυτοκτονικής και εγκληματικής συμπεριφοράς στην παιδική και εφηβική ηλικία. Παράλληλα, διδάσκει στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου ως εξωτερική λέκτορας και ασχολείται ενεργα με την επαγγελματική κατάρτιση καθώς και την εκπαιδεύση γονέων και ασθενών με σοβαρή ψυχοπαθολογία. Η Δρ Γρηγορίου έχει λάβει το διδακτορικό της απο το Τμήμα Ψυχιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του University of Birmingham, UK, και είναι ενεργό μέλος στις πιο κάτω επιστημονικές εταιρίες: American Psychological Association, British Neuroscience Association και Federation of European Neuroscience Societies.

Σημαντικές Πληροφορίες:

  • Το σεμινάριο θα διεξαχθεί αποκλειστικά διαδικτυακά.
  • Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ
  • Το σεμινάριο αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης των δικηγόρων και μοριοδοτείται με 2 μονάδες ΣΕΕ
  • Οι μονάδες θα καταχωρηθούν από τον Π.Δ.Σ. σε όσους θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην ολότητα του.

Εγγραφή:

  • Η εγγραφή στο σεμινάριο πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας εκπαίδευσης (portal) του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.
  • Θα πρέπει να γίνει σύνδεση πριν την εγγραφή σας ως ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ και όχι ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ.
  • Οι εγγραφές λήγουν στις 10/06/2025 στις 23:59.
  • Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής, το ποσό συμμετοχής δεν επιστρέφεται.
  • Ο σύνδεσμος για τη διαδικτυακή συμμετοχή θα σταλεί μετά τη λήξη της περιόδου εγγραφών.

Για την εγγραφή σας πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cyprusbar.org/CourseEventDetails?Id=xRH4PIN%2bE0Hq9Cz3ZyqVWA%3d%3d