SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

LawyerEx – Presentation of the main elements of the French Legal System
Thursday 14 October 2021, 11:00am
Hits : 1869
by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύντομη αναφορά για το πρόγραμμα:

 

Το πρόγραμμα Lawyer Ex αποτελεί ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων Δικηγόρων το οποίο συγχρηματοδοτείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συντονιστής του όλου προγράμματος είναι το European Lawyers Foundation(ELF) που είναι σε στενή συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους της κάθε χώρας.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η κινητικότητα των Δικηγόρων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συμβολή στην ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής δικαστικής κουλτούρας. Οι Δικηγόροι έχουν με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα να εκπαιδευτούν σχετικά με το νομικό πλαίσιο που έχουν άλλες χώρες όπως και σχετικά με διάφορους θεσμούς. Ένεκα της πανδημίας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται πλέον διαδικτυακά και έχει διάρκεια 3 ώρες.

 

Οι νέοι Δικηγόροι, μέχρι 10 χρόνια άσκησης επαγγέλματος, έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με νομικά συστήματα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, να δημιουργήσουν ή να ενοποιήσουν τις δυνατότητες διασυνοριακής δικτύωσης και να βελτιώσουν τις νομικές και γλωσσικές τους δεξιότητες και ικανότητες.

 

Όλοι οι Δικηγόροι που λαμβάνουν μέρος στο εν λόγω πρόγραμμα, θα χωριστούν σε τρεις ομάδες και θα έχουν ένα επόπτη/συντονιστή ο οποίος θα τους καθοδηγεί για την καλύτερη και γρήγορη ενσωμάτωση τους όπως επίσης θα τους αναθέσει και το πρακτικό προς επίλυση/συζήτηση. Τους αναθέτει επίσης τα εφόδια και όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

 

Εκδήλωση για την τρίτη διαδικτυακή εκδήλωση αναφορικά με το LawyerEx

Οι θεματικές που θα αναφερθούν όλοι οι ομιλητές είναι πολύ γενικές και είναι ίδιες για όλες τις χώρες. Η 5η διαδικτυακή εκδήλωση οργανώνεται από την Γαλλία και οι θεματικές θα αναπτυχθούν με βάση το νομικό και θεσμικό σύστημα της χώρας.

 

Θεματικές:

French normative framework and judicial structure

French procedural law in civil matters

French procedural law in criminal matters

 

Οι ομιλητές από την Γαλλία θα εστιάσουν στα βασικά του Γαλλικού νομικού συστήματος ανά θεματική, επειδή θα απευθύνονται σε συναδέλφους από 9 χώρες που δεν γνωρίζουν τίποτα για το σύστημα τους.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Κύπριους δικηγόρους και  θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα ενώ θα υπάρχει διαδραστικότητα με τους συμμετέχοντες δικηγόρους άλλων χωρών μελών.

 

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής και  εκπαιδευτικό υλικό  (παρουσιάσεις κλπ) και θα προσμετρήσει για 3 πιστοποιημένες μονάδες, εφόσον η παρακολούθηση γίνει στην ολότητα του προγράμματος.

 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων δικηγόρων είναι  5  λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.   Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εμπειρία, δηλαδή μέχρι 10 χρόνια άσκησης επαγγέλματος.

 

Όσοι δικηγόροι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή  μέχρι την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο.

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfBTSQL4DEgHI_iWA-TXrKs-U7SP8nvPRRe8N1rTdpiAc1nAw/viewform

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ