SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

Τα οφέλη της Διανοητικής Ιδιοκτησίας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
Thursday 02 December 2021, 04:00pm - 06:00pm
Hits : 3102
by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα:

Χαιρετισμός Προέδρου Επιτροπής: 16:00 – 16:10

Ομιλία Προέδρου Επιτροπής: 16:10 – 17:00

Ομιλία κ. NicolasVigneron: 17:00 – 17:45

Ερωτήσεις / Συζήτηση: 17:45 – 18:00

 

Σύντομη περιγραφή προγράμματος:

Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας στην Ε.Ε., και ιδιαίτερα στην Κύπρο. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί, σε πρώτο στάδιο, στην παράθεση των κύριων δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και στο πώς αυτά μπορούν να βοηθήσουν τις ΜΜΕ να αναπτυχθούν ορθολογιστικά. Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. θα παρουσιάσει προγράμματα επιχορηγήσεων και γενικότερης στήριξης των ΜΜΕ, με σκοπό να τα γνωρίσουν οι συμμετέχοντες και, ενδεχομένως, να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

 

Σύντομη αναφορά ομιλητών:

Σώζος – Χρίστος Θεοδούλου

Σώζος-Χρίστος Θεοδούλου (MLaw, Παν. Γενεύης 2002 / D.E.A. Διεθνείς Σχέσεις, ΗΕΙ Γενεύης 2004)

Ενεγράφη στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο το 2003 και είναι κάτοχος του Πιστοποιητικού στη Διανοητική Ιδιοκτησία του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO, 2006). Ο κ. Θεοδούλου είναι ο τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Σημάτων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ECTA) και παίρνει μέρος ως ομιλητής σε πολλά διεθνή συνέδρια διανοητικής ιδιοκτησίας. Συμμετέχει συχνά σε συναντήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO) στο Αλικάντε και στο WIPOστη Γενεύη. Συμβουλεύει τακτικά τόσο ιδιωτικές επιχειρήσεις, όσο και το κράτος σε διάφορα θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας. Πολύγλωσσος συγγραφέας νομικών άρθρων και μελετών, διαιτητής UDRPγια ονόματα χώρου (domainnames) και ιδιαίτερα δραστήριος στην κοινωνική ζωή και ως εθελοντής, ο κ. Θεοδούλου εξασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στη Λάρνακα, εξειδικευμένος σε όλα τα είδη διανοητικής ιδιοκτησίας, όπως τα εμπορικά σήματα, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα πνευματικά δικαιώματα, τα ονόματα χώρου και οι γεωγραφικές ενδείξεις, ενώ συνεργάζεται και με τα Τελωνεία στη μάχη κατά των απομιμήσεων. Ο κ. Θεοδούλου είναι Λέκτορας στη Διανοητική Ιδιοκτησία στο Πανεπιστήμιο UCLanCyprus, καθώς και ο Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στη Λάρνακα από το 2015.        

 

NicolasVigneron

Oκ. Vigneronείναι ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Αφοσίωσης Πελατών και του Προγράμματος για τις ΜΜΕ στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας στην Ε.Ε.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Université dePoitiersστη Γαλλία και κατέχει μεταπτυχιακό LLMστην Διανοητική Ιδιοκτησία. Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε.

 

Χριστιάνα Πέτρου – Μιλή:

Η Χριστιάνα είναι δικηγόρος και εξασκεί το επάγγελμα πέραν των 20 χρόνων. Εξειδικεύεται στο δίκαιο διανοητικής ιδιοκτησίας, privacylaw, εταιρικό δίκαιο, technologylaw.

Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου κατέχτησε πτυχίο νομικής και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης όπου απέκτησε μεταπτυχιακό LLMστο εμπορικό δίκαιο, και στο Πανεπιστήμιο Strathclydeόπου απέκτησε ακόμη ένα μεταπτυχιακό LLMIT& TechnologyLaw. Εκτός από τις πιο πάνω εξειδικεύσεις στη νομική, η Χριστιάνα κατέχει και μεταπτυχιακό MBAαπό το CyprusInternationalInstituteofManagement.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί μέρος της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των Δικηγόρων και μετρά για 2 πιστοποιημένες μονάδες. Οι μονάδες θα καταχωρηθούν από τον Π.Δ.Σ. σε όσους θα παρακολουθήσουν τη διάλεξη στην ολότητά της.

 

Για την εγγραφή σας παρακαλώ όπως πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdICQKyMo96KwjQMzlbnFCiMIpUHYmfXgoiS_q_g1wRVoT0nA/viewform

 

Τελευταία ημέρα για εγγραφές είναι η Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021. Θα σας αποσταλεί σχετικός σύνδεσμος για να συνδεθείτε στην παρουσίαση. Να σημειωθεί ότι λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.