SIGNUP
  LOGIN

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων για το 2ο κύκλο του Προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τίτλο «Θέματα Σύγκρουσης Συμφερόντων», σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να το παρακολουθήσετε. Το Πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει στις 21 Νοεμβρίου 2016,  διοργανώνεται από το Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) και το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Τομέα Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο Πρόγραμμα, το οποίο επιδιώκει να προσφέρει στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα να κατανοήσει πλήρως την έννοια της σύγκρουσης συμφερόντων και των κατηγοριών της, να εξοικειωθεί με τη σχετική νομοθεσία και περιπτωσιολογία, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αναπτύξει μηχανισμούς πρόληψης και αντιμετώπισης σχετικών καταστάσεων στον οργανισμό του.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Προγράμματος γίνονται σε συνεργασία με εξειδικευμένα στελέχη με πολύχρονη εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και στην προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Πρόγραμμα δομείται σε έξι (6) εκπαιδευτικές ενότητες, οι οποίες συνολικά αντιστοιχούν σε 35 ώρες εκπαίδευσης και έχουν κατανεμηθεί σε τρεις (3) εκπαιδευτικές εβδομάδες. Την πρώτη εβδομάδα αναρτάται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα το εκπαιδευτικό υλικό του Προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θεωρία, ερωτήσεις, ασκήσεις και μελέτες περιπτώσεων (case studies), καθώς και το προτεινόμενο σχέδιο μελέτης. Τη δεύτερη εβδομάδα πραγματοποιείται μία σύγχρονη τηλεδιάσκεψη με τους εισηγητές του Προγράμματος, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (θα εξετασθεί η δυνατότητα διεξαγωγής δια ζώσης συνάντησης με τους συμμετέχοντες, ανάλογα με το πλήθος, τη γεωγραφική τους κατανομή κ.ά.). Τέλος, στην τρίτη εβδομάδα οι συμμετέχοντες εξετάζονται στη διδακτέα ύλη συνολικά, μέσω ενός διαγωνίσματος που τους ανατίθεται ηλεκτρονικά, τις απαντήσεις στο οποίο θα πρέπει να υποβάλλουν στην πλατφόρμα έως την τελευταία ημέρα του Προγράμματος. Κάθε συμμετέχων στο Πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί καθημερινά με τους εισηγητές χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας (forum). Με την επιτυχή περάτωση του Προγράμματος ο σπουδαστής αποκτά Πιστοποιητικό στα Θέματα Σύγκρουσης Συμφερόντων.

Σημειώνεται ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.