SIGNUP
  LOGIN

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με βάση τον περί Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (Ηλεκτρονική Επικοινωνία) Διαδικαστικό Κανονισμό αρ. 16/2021, ημερομηνίας 17.9.2021, όλοι οι δικηγόροι καλούνται όπως αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα προς το Δικαστήριο με τα αιτήματα και τις τοποθετήσεις τους αναφορικά με την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ (2) εργάσιμες μέρες ΠΡΙΝ την ημερομηνία κατά την οποία είναι ορισμένη η υπόθεση. Αυτή η πρακτική ισχύει για όλες τις υποθέσεις πλην των αγωγών που είναι ορισμένες για Ακρόαση για τις οποίες είναι απαραίτητη η παρουσία των δικηγόρων ενώπιον του Δικαστηρίου και των αιτήσεων έρευνας όπου είναι απαραίτητη η παρουσία των καθ’ ων η αίτηση.

Αναφορικά με τις υποθέσεις IJUSTICE, τυχόν αιτήματα θα πρέπει να υποβάλλονται μέσω του συστήματος Ι - JUSTICE και όχι με ηλεκτρονικά μηνύματα προς την στενογράφο του Δικαστηρίου. Οι εν λόγω υποθέσεις θα διεκπεραιώνονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, εκτός εάν οι δικηγόροι ειδοποιηθούν διαφορετικά.

 

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ 25.1.2023:

687/16

195/18

417/18

381/20

863/15

33/16

394/16

39/22(i)

Για τις υποθέσεις οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα ανακοίνωση, θα ενημερωθείτε μέσω σχετικής ανάρτησης στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο αναφορικά με την ημερομηνία και τον σκοπό ορισμού τους.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 

  • Σε όσες υποθέσεις δεν αποστέλλονται ηλεκτρονικά μηνύματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. από όλους τους συνηγόρους των διαδίκων, με τα αιτήματα και τις τοποθετήσεις τους, το αργότερο μέχρι δύο (2) μέρες πριν την ημερομηνία ορισμού της κάθε υπόθεσης, η φυσική παρουσία των συνηγόρων των διαδίκων είναι απαραίτητη, εκτός και εάν δοθούν διαφορετικές οδηγίες από το Δικαστήριο.

 

  • Όσον αφορά στις υποθέσεις που έχουν καταχωριστεί μέσω του i-justice και μπορούν να διεκπεραιωθούν χωρίς τη φυσική παρουσία των συνηγόρων των διαδίκων, καλούνται οι συνήγοροι των διαδίκων να προωθούν τα αιτήματα τους στο Δικαστήριο μέσω του i-justice (μέσω της επικοινωνίας) και όχι με ηλεκτρονικό μήνυμα στη δοθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση.

 

  • Όλες οι πρώτες εμφανίσεις και οι ακροάσεις αιτήσεων θα διεξάγονται στις 9:00, εκτός εάν ειδοποιηθείτε διαφορετικά από το Δικαστήριο ή εάν είχε δοθεί συγκεκριμένη ώρα από το Δικαστήριο.