SIGNUP
  LOGIN

 

Αρ. Αίτ. Εταιρειών: 1/21

31.5.21

 

Δικαστήριο: Στις 31.5.21 ήταν ορισμένη για οδηγίες η αίτηση που καταχώρησε η Κεντρική Τράπεζα για εκκαθάριση της Λαϊκής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ. Όλοι εκ των συνηγόρων ου είχαν δηλώσει ότι θα καταχωρούσαν ένσταση το έπραξαν με την εξαίρεση των κ.κ. Νικολάου και Πουλλά Μακαρούνα οι οποίες ζήτησαν παράταση χρόνου καταχώρησης της ένστασης τους. Η συνήγορος των Αιτητών, κα Ραφτοπούλου, έφερε ένσταση στο πιο πάνω αίτημα θεωρώντας ότι έχει ήδη δοθεί αρκετός χρόνος από το Δικαστήριο.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μαθηκολώνης ο οποίος αντιπροσωπεύει κάποιους πιστωτές κααχώρησε στις 28.5.21 αίτηση με την οποία ζητά τη διαγραφή της κυρίως αίτησης που έχει καταχωρηθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Το Πρωτοκολλητείο είχε ορίσει την αίτηση στις 19.6.21 σύμφωνα με το πρόγραμμα που τηρείται για τον ορισμό αιτήσεων διά κλήσεως. Η αίτηση όμως είχε δεόντως επιδοθεί στη δικηγόρο των Αιτητών, αλλά και στον ειδικό διαχειριστή και επειδή κατά την άποψη του Δικαστηρίου μόνο οι δικηγόροι των Αιτητών στην κυρίως αίτηση είχαν λόγο σε αυτή, το Δικαστήριο της επιλήφθηκε χθες, επιχειρηματολόγησαν ενώπιον του τόσο ο δικηγόρος που καταχώρησε την αίτηση για διαγραφή όσο και η δικηγόρος της Κεντρικής Τράπεζας και το Δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του σε σχέση με την εν λόγω αίτηση. Δεν δόθηκε ημερομηνία για έκδοση της απόφασης, αλλά αυτή θα είναι εντός των επόμενων λίγων ημερών. Η απόφαση του Δικαστηρίου επί της ενδιάμεσης αίτησης θα κοινοποιηθεί με emailσε όλους τους δικηγόρους που εμφανίζονται, και στο emailπου θα στείλω θα υπάρχουν και οι οδηγίες οι περαιτέρω για την κυρίως αίτηση, καθώς και απάντηση στις κ.κ. Πουλλά και Νικολάου για το αίτημα τους για την παράταση του χρόνου καταχώρησης ένστασης λαμβάνοντας υπόψη μου την ένσταση της κας Ραφτοπούλου.

Θεωρώ ορθότερο να προηγηθεί η έκδοση της απόφασης και θα πάρετε από εμένα εντός των επόμενων ημερών την απόφαση μου στην αίτηση που επιφύλαξα σήμερα μαζί με τις οδηγίες του Δικαστηρίου για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.