SIGNUP
  LOGIN

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΗΜΕΡ. 5.11.20

Λόγω των οδηγιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και της Διοικητικής Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και των συνθηκών που επικρατούν λόγω της επιδημίας Covid-19 οι πιο κάτω υποθέσεις γίνονται χωρίς την παρουσία δικηγόρων.

Αρ. Υπόθεσης

Δοθείσες οδηγίες

Αγωγές

6406/14

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση στις 5.11.20. Έχω λάβει e-mailαπό τους συνηγόρους που τη χειρίζονται, τα οποία και έχουν τοποθετηθεί στο φάκελο του Δικαστηρίου, ότι γίνονται συζητήσεις για διαφαίνεται ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης. Ζητούν από κοινού επαναορισμό της για ακρόαση σε μακρινή ημερομηνία για να τους δοθεί ο χρόνος να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις τους. Το αίτημα εγκρίνεται. Επαναορίζεται για ακρόαση στις 12.4.21 και ώρα 10:30 π.μ. Όσον αφορά τα έξοδα, να είναι στην πορεία της αγωγής, σε καμιά περίπτωση εναντίον της Εναγομένης.

1340/15

Η αγωγή είναι ορισμένη για οδηγίες και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τους δικηγόρους που χειρίζονται την υπόθεση από πλευράς και των δύο διαδίκων, συνεχίζουν οι μεταξύ τους διαπραγματεύσεις τόσο για την παρούσα όσο και για άλλες αγωγές μεταξύ των ιδίων διαδίκων. Παράκληση τους είναι όπως η αγωγή οριστεί για οδηγίες σε μακρινή ημερομηνία για να δοθεί η ευκαιρία στους διαδίκους να προχωρήσουν με την υλοποίηση της διευθέτησης. Εφόσον το αίτημα γίνεται από κοινού, η αγωγή ορίζεται για οδηγίες στις 15.4.21 και ώρα 9:00 π.μ. Καμιά διαταγή για έξοδα σήμερα. Νοείται ότι αν οι δικηγόροι καταλήξουν σε συμβιβασμό νωρίτερα μπορούν να ζητήσουν την άδεια του Δικαστηρίου για να τεθεί η υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου και να δηλωθεί.

6398/15

Η αγωγή είναι ορισμένη για οδηγίες στις 5.11.20. Έχουν σταλεί e-mailαπό τους δικηγόρους που τη χειρίζονται με την οποία ζητείται η έκδοση διαταγμάτων αποκάλυψης εγγράφων για όλους τους διαδίκους. Ως εκ τούτου, εκδίδονται εκ συμφώνου και εκατέρωθεν διατάγματα αποκάλυψης εγγράφων. Ένορκες δηλώσεις αποκάλυψης να καταχωρηθούν εντός 45 ημερών από σήμερα. Η αγωγή ορίζεται ξανά για οδηγίες στις 29.1.21 και ώρα 9:00 π.μ. Έξοδα στην πορεία της αγωγής.

1456/16

Οι συνήγοροι των Εναγόντων και της Εναγομένης 3 έχουν ζητήσει παράταση χρόνου καταχώρησης ένορκης δήλωσης αποκάλυψης εγγράφων. Εντός του φακέλου φαίνεται ότι έχουν εκδοθεί εκ συμφώνου και εκατέρωθεν διατάγματα αποκάλυψης εγγράφων στα πλαίσια κλήσης για οδηγίες με βάση τη Δ.30 με τα οποία συμμορφώθηκαν μόνο οι Εναγόμενοι 1. Παρόλο που η συνήγορος του Εναγομένου 2 αναφέρει ότι από πλευράς της έχει συμμορφωθεί και δεν έχει ένσταση στο αίτημα, εντός του δικαστικού φακέλου δεν υπάρχει ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων εκ πλευράς της Εναγομένης 2. Παρατείνεται ο χρόνος καταχώρησης ένορκης δήλωσης αποκάλυψης εγγράφων για τους Ενάγοντες και την Εναγομένη 3 για 45 μέρες από σήμερα. Η αγωγή ορίζεται για περαιτέρω οδηγίες με βάση τη Δ.30 στις 25.1.21 και ώρα 9:00 π.μ. Έξοδα στην πορεία της αγωγής. Παρακαλούνται οι συνήγοροι των Εναγομένων 2 να φροντίσουν όπως αντίγραφο της ένορκης δήλωσης αποκάλυψης εγγράφων που έχουν ήδη καταχωρήσει, ξανακαταχωρηθεί στο φάκελο του Δικαστηρίου.

2326/17

Στις 29.9.20 που ήταν ξανά ορισμένη η υπόθεση για οδηγίες, παρέμεινε για οδηγίες στις 5.11.20 και το Δικαστήριο ζήτησε να ενημερωθεί για τις προσπάθειες που γίνονταν μεταξύ των διαδίκων για διευθέτηση της αγωγής. Δεν έχω καμία ενημέρωση από τους συνηγόρους. Επαναορίζεται για οδηγίες στις 26.1.21 και ώρα 9:00 π.μ. Καμιά διαταγή για έξοδα και παρακαλώ όπως οι συνήγοροι πριν από την εν λόγω ημερομηνία ενημερώσουν το Δικαστήριο αναφορικά με την έκβαση των προσπαθειών τους για συμβιβασμό της αγωγής.

2564/19

Εκκρεμεί αίτηση για απόφαση λόγω μη καταχώρησης Υπεράσπισης ημερ. 23.6.20. Η Υπεράσπιση δεν φαίνεται ακόμα να έχει καταχωρηθεί. Η αίτηση αναβάλλεται ξανά για οδηγίες στις 10.12.20. Υπεράσπιση να καταχωρηθεί μέχρι 7.12.20. Έξοδα στην πορεία της αίτησης.

Αιτήσεις

74/12

(Πτώχευση)

Οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση αναφέρουν ότι έχει επέλθει συμβιβασμός της αίτησης αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την υλοποίηση του καθότι αφορά μεταβίβαση ακινήτου και ζητούν περισσότερο χρόνο για υλοποίηση της διευθέτησης. Ενόψει των ανωτέρω, η αίτηση ορίζεται ξανά για οδηγίες, με στόχο την υλοποίηση του συμβιβασμού ή τη δήλωση του συμβιβασμού ενώπιον του Δικαστηρίου και απόσυρση της αίτησης, στις 15.2.21 και ώρα 9:00 π.μ. Καμιά διαταγή για έξοδα.

373/17

(Εταιρεία)

Εκτός από τις υπόλοιπες αιτήσεις οι οποίες εκκρεμούν για οδηγίες στις 5.11.20, έχει καταχωρηθεί αίτηση ημερ. 30.10.20 από τους Αιτητές για έκδοση διατάγματος ορισμού ενδιάμεσου παραλήπτη. Δεν υπάρχουν στον φάκελο επιδόσεις της αίτησης. Επειδή οι οδηγίες του Δικαστηρίου είναι όπως οι επιδόσεις των αιτήσεων, αλλά και οι οδηγίες αναφορικά με τις υποθέσεις δίδονται στο Δικαστήριο τουλάχιστον δύο μέρες πριν τον ορισμό των αιτήσεων για να μπορούν να γίνουν τα πινάκια ενωρίς ενόψει του ότι στόχος είναι η μείωση των εμφανίσεων ενώπιον του Δικαστηρίου, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, θεωρώ ότι η εν λόγω αίτηση δεν έχει ακόμα επιδοθεί και ορίζεται για επίδοση στις 23.11.20 και ώρα 9:00 π.μ. Την ίδια ημέρα ορίζονται για οδηγίες και οι υπόλοιπες αιτήσεις που εκκρεμούν. Σημειώνω ότι η συμπληρωματική ένορκη δήλωση εκ πλευράς της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου έχει καταχωρηθεί στις 29.9.20 ως οι οδηγίες του Δικαστηρίου. Εάν η αίτηση ημερ. 30.10.20 επιδοθεί μέχρι την εν λόγω ημερομηνία ο δικηγόρος των Αιτητών να φροντίσει όπως οι επιδόσεις τοποθετηθούν στο φάκελο του Δικαστηρίου και όλοι οι δικηγόροι να στείλουν e-mailαναφορικά με το τι ζητούν.

123/19

(Εταιρεία)

Εκκρεμεί αίτηση ημερ. 30.10.20 για διορισμό προσωρινού εκκαθαριστή. Δεν υπάρχουν στον φάκελο επιδόσεις της αίτησης. Επειδή οι οδηγίες του Δικαστηρίου είναι όπως οι επιδόσεις των αιτήσεων, αλλά και οι οδηγίες αναφορικά με τις υποθέσεις δίδονται στο Δικαστήριο τουλάχιστον δύο μέρες πριν τον ορισμό των αιτήσεων για να μπορούν να γίνουν τα πινάκια ενωρίς ενόψει του ότι στόχος είναι η μείωση των εμφανίσεων ενώπιον του Δικαστηρίου, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, θεωρώ ότι η εν λόγω αίτηση δεν έχει ακόμα επιδοθεί και ορίζεται για επίδοση στις 23.11.20 και ώρα 9:00 π.μ. Εάν επιδοθεί μέχρι την εν λόγω ημερομηνία ο δικηγόρος των Αιτητών να φροντίσει όπως οι επιδόσεις τοποθετηθούν στο φάκελο του Δικαστηρίου και όλοι οι δικηγόροι να στείλουν e-mailαναφορικά με το τι ζητούν.

687/20

(Εταιρεία)

Η αίτηση έχει επιδοθεί στον Έφορο Εταιρειών και Επίσημο Παραλήπτη. Εκδίδεται διάταγμα ως η αίτηση. Καμιά διαταγή για έξοδα. Η ημερομηνία του διατάγματος είναι η 5.11.20.

/Σ.Θ.