SIGNUP
  LOGIN

Ενόψει της ανακοίνωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου ημερομηνίας 07/01/2022 και για σκοπούς αποφυγής αχρείαστου συνωστισμού εντός του χώρου του Δικαστηρίου υπό το φως της πανδημίας COVID-19 οι δικηγόροι ενημερώνονται ότι το Δικαστήριο δεν θα ξεκινά ακροάσεις υποθέσεων των χρονολογιών 2020 και 2021 (εξαιρουμένων θανατηφόρων για τις οποίες ήδη δόθηκε ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας).

Στη βάση των πιο πάνω:

(α) Οι ακροάσεις υποθέσεων που αφορούν τροχαία αδικήματα και που καταχωρίστηκαν μετά την 01/01/2020, με την ως άνω εξαίρεση, θα αναβάλλονται από το Δικαστήριο χωρίς να είναι αναγκαία η φυσική παρουσία των δικηγόρων / κατηγορούμενων και τα μέρη θα ενημερώνονται για τη νέα ημερομηνία μέσω των πινακίων που θα αναρτώνται από το Δικαστήριο.

(β) Αναφορικά με τις ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις αυτές ανεξαιρέτως χρονολογίας θα γίνονται με φυσική παρουσία εκτός αν οι δικηγόροι επιθυμούν να λαμβάνουν νέα ημερομηνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεδομένου ότι αμφότερα τα μέρη συγκατατίθενται προς τούτο, και αποστέλλουν σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα προς το Δικαστήριο στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.το αργότερο μέχρι τις 12:30 μ.μ. της προηγούμενης ημέρας που η υπόθεση είναι ορισμένη για ακρόαση.

Σημειώνεται ότι η πιο πάνω ρύθμιση αφορά αποκλειστικά ακροάσεις υποθέσεων που καταχωρίστηκαν μετά την 01/01/2020.

Αναφορικά με ακροάσεις υποθέσεων που καταχωρίστηκαν μέχρι και την 31/12/2019 θα διεξάγονται κανονικά με τη φυσική παρουσία των δικηγόρων / διαδίκων εκτός σε περίπτωση που το Δικαστήριο εγκρίνει, κατόπιν αποστολής σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος από τα μέρη, αναβολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Νοείται ότι υποθέσεις που είναι ορισμένες για επίδοση, απάντηση ή γεγονότα και ποινή, ανεξαρτήτως χρονολογίας και φύσης υπόθεσης, θα γίνονται κανονικά δια φυσικής παρουσίας των δικηγόρων και των διαδίκων.

Σε περίπτωση αδυναμίας εμφάνισης οιουδήποτε μέρους ένεκα της πανδημίας παράκληση είναι όπως το Δικαστήριο και οι αντίδικοι / κατηγορούσα αρχή να ενημερώνονται εκ των προτέρων ούτως ώστε να δίδεται νέα ημερομηνία είτε μέσω του πινακίου είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Οι πιο πάνω ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή από τις 14/01/2022.