SIGNUP
  LOGIN

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ

ΕΝΩΠΙΟΝ: Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.                                                    

Ημερομηνία: 06 Φεβρουαρίου 2023

 

 

 

 

1.     

ΑΓΩΓΗ 717/2009

Για Αιτητή: Α. Ζύμπηλος

Αίτηση ημερομηνίας 30.12.2022 για ανανέωση ΜΕΜΟ

Εκδίδεται διάταγμα ως η παράγραφος (α) της αίτησης. Καμία διαταγή για έξοδα.

2.     

ΑΓΩΓΗ 1580/2015

Για Ενάγουσα: Μ. Μιχαηλίδης, για Εναγόμενη: Κ. Στιβαρού για Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ

Η ακρόαση της αγωγής συνεχίστηκε με την παρουσίαση τα μαρτυρίας του ΜΥ1, που δεν ολοκληρώθηκε, ενόψει και κάποιων ζητημάτων που τέθηκαν από το Δικαστήριο σχετικά με τη δήλωση πολιτικής και εάν θα πρέπει τα σχετικά αποσπάσματα να τεθούν ενώπιον του Δικαστηρίου με κάποιον τρόπο στο πλαίσιο της απόδειξης. Η αγωγή προγραμματίστηκε για συνέχιση της ακρόασης (ολοκλήρωση της μαρτυρίας του εμπειρογνώμονα της Εναγόμενης) και γενικότερα για ολοκλήρωση της παρουσίασης της μαρτυρίας της υπόθεσης την 15.03.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

3.     

ΑΓΩΓΗ 2887/2015

Για Ενάγουσα: Μέρκουρης Τελώνης & Γιολάντα Ζυμπουλάκη Τελώνη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 1: Λ. Γεωργίου, για Εναγόμενη 2: καμία εμφάνιση

Η αγωγή ορίζεται για Απόδειξη για την Εναγόμενη 2 την 06.03.2023 ώρα 08:30. Την ίδια ημέρα και ώρα, παραμένει για Προγραμματισμό για την Εναγόμενη 1, αναλόγως και της εξέλιξης με την Εναγόμενη 2. Έξοδα στην πορεία (σημ.: να εξεταστεί για ποιες θεραπείες μπορεί να προωθηθεί εναντίον της Εναγόμενης 2 χωρίς επηρεασμό της Εναγόμενης 1 και εάν, σε περίπτωση που περατωθεί εναντίον της Εναγόμενης 2 με κάποιον τρόπο, μπορεί να επέλθει επίλυση και για την Εναγόμενη 1).

4.     

ΑΓΩΓΗ 29/2016

Για Ενάγουσα: Γ. Χατζηνεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ, Εναγόμενος: αποβιώσας

Αναφέρθηκαν ενέργειες για προώθηση της αγωγής. Η αγωγή παραμένει για τελευταία φορά για έλεγχο της προώθησής της την 08.05.2023 ώρα 08:30. Μέχρι τότε, εάν θα προωθηθεί για εκδίκαση, να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα διαβήματα για την υποκατάσταση του Εναγόμενου και τη συνέχιση. Ειδάλλως, ας καταχωριστεί εκ νέου, όταν θα επιλυθεί το ζήτημα της εκπροσώπησης της περιουσίας του αποβιώσαντος και θα μπορεί να εκδικαστεί.

5.     

ΔΙΑΧ. 158/2016

Για διαχείριση: Μιχαλάκης Κυπριανού & Σία ΔΕΠΕ

Έγινε εκχώρηση, και όπως είναι η ενημέρωση, εκκρεμεί η λήψη αποποίησης/συγκατάθεσης ενός εκ των κληρονόμων, με τον οποίον δεν υπάρχει επαφή και γίνονται προσπάθειες. Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 14.09.2023 ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί με ό,τι απέμεινε να κατατεθεί να καταχωριστούν το αργότερο 7 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν/εγκριθούν, να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Πρωτοκολλητής να εξηγήσει στο Δικαστήριο τον λόγο μη έγκρισης και να τεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου η διαχείριση για περαιτέρω έλεγχο και οδηγίες ως προς τη συμπλήρωση της διαχείρισης.

6.     

ΑΓΩΓΗ 1390/2016

Για Ενάγοντα: Μ. Μιχαηλίδης, για Εναγόμενη: Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ

Η αγωγή ορίζεται για Ακρόαση την 15.05.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

7.     

ΑΓΩΓΗ 1279/2017

Για Ενάγοντα: Ν. Τσιαπαλής, για Εναγόμενη: Στ. Ερωτοκρίτου για ΓΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Αφορά σε απαίτηση για αποζημιώσεις λόγω επέμβασης σε φυτεία πατατών του Ενάγοντος με οχήματα της Πυροσβεστικής. Η Εναγόμενη ισχυρίζεται πως ο Ενάγων δεν δικαιούται σε οποιαδήποτε θεραπεία γιατί το επίδικο τεμάχιο είναι τ/κ περιουσία που παραχωρήθηκε σε άλλο πρόσωπο αλλά και γιατί η ζημία δημιουργήθηκε εξ ανάγκης, για την κατάσβεση πυρκαγιάς, η δε χρήση των τεμαχίων για την κατάσβεσή της ήταν ο μόνος τρόπος. Η πλευρά της Εναγόμενης έχει αίτημα αναβολής, λόγω παράλληλων υποχρεώσεων του δικηγόρου που χειρίζεται την υπόθεση στα δικαστήρια. Οι παράλληλες υποχρεώσεις δικηγόρων στα δικαστήρια ή άλλες δεν συνιστούν λόγους αναβολής δικών για να επιλύεται έτσι το ζήτημα. Ωστόσο, σήμερα το Δικαστήριο θα είναι απασχολημένο με την ακρόαση παλαιότερων υποθέσεων, και γι’ αυτό τον λόγο η παρουσίαση της μαρτυρίας αυτής της υπόθεσης θα επαναπρογραμματιστεί. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 01.06.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον του Ενάγοντος.

Οδηγίες ακρόασης

  1. Το Δικαστήριο ακούει μαρτυρία γεγονότων μόνο για τα γεγονότα που αμφισβητούνται και μαρτυρία ειδικής γνώμης όπου χρειάζεται. Με βάση τα επίδικα θέματα, ο χρόνος εκδίκασης προϋπολογίζεται σε 2 δικασίμους. Την 01.06.2023, να παρουσιαστεί όλη η μαρτυρία της πλευράς του Ενάγοντος (να εξεταστούν τότε τα δεδομένα του χρόνου). Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης από τώρα άλλης ημερομηνίας.
  2. Τυχόν συμπληρωματική ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων από οποιαδήποτε πλευρά να καταχωριστεί το αργότερο 10 ημέρες πριν από τη δικάσιμο.
  3. Εάν θα γίνει χρήση γραπτών δηλώσεων με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 να δοθεί στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο - να μην αναλωθεί χρόνος σε κατάθεση εγγράφων ή ενστάσεις σχετικές με έγγραφα κ.λπ..
  4. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει η Δ.33 ΚΠΔ για την περίπτωση, χωρίς διαφοροποίηση. Ισχύουν οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), εκτός αν ορίσει διαφορετικά το Δικαστήριο κατά τη δίκη.
  5. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας.
  6. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλον τρόπο η διαφορά, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

8.     

ΑΓΩΓΗ 1370/2018

Για Ενάγουσα: Λ. Λουκαΐδου-Θεοφάνους ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες της Ενάγουσας. Πρόκειται για υπόθεση με σοβαρή καθυστέρηση, που αφορά σε απαίτηση για αμοιβή αρχιτέκτονα. Έχοντας υπόψη τα επίδικα θέματα και την πορεία της υπόθεσης, οι οδηγίες που θα δοθούν θα καλύπτουν το σύνολο της προδικασίας. Δίδονται οδηγίες: (α) η Ενάγουσα, εντός 30 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσει ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων (και αντίγραφα των εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δοθούν στην άλλη πλευρά), καθώς και ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη μαρτυρίας. (β) Ακολούθως, η Εναγόμενη να καταχωρίσει την δική της ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων (και αντίγραφα των εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δοθούν στην άλλη πλευρά) και (σε περίπτωση που θα προσκομίσει μαρτυρία) τον δικό της ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων/σύνοψη μαρτυρίας εντός περαιτέρω 30 ημερών. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 08.05.2023 ώρα 08:30, έξοδα στην πορεία. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει ουσιαστική μνεία. Δίδονται οδηγίες: οι διάδικοι να είναι παρόντες. Οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση να εμφανιστούν με φυσική παρουσία.

9.     

ΑΓΩΓΗ 367/2019

Για Ενάγουσα: Γιώργος Γ. Γιάγκου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Ρ. Ροδοσθένους

Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 08.05.2023 ώρα 08:30. Τυχόν διαβήματα για την αλλαγή των δικηγόρων της Ενάγουσας, να έχουν ολοκληρωθεί στο ενδιάμεσο. Εκείνη την ημέρα, θα γίνει ουσιαστική μνεία. Οι δικηγόροι που θα χειριστούν την υπόθεση για σκοπούς ακρόασης, να εμφανιστούν με φυσική παρουσία. Έξοδα στην πορεία, όχι εναντίον των Εναγόμενων.

10.   

ΑΓΩΓΗ 380/2019

Για Ενάγοντα: Μιχαηλίδης & Παντελή Συνεταίροι ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο: Χρ. Σιαηλής για Π. Νεοφύτου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Αφορά σε απαίτηση για αποζημιώσεις λόγω επίθεσης που ισχυρίζεται πως δέχθηκε ο Ενάγων εντός γηπέδου ενώ διαιτήτευε αγώνα. Αξιώνει, εκτός από γενικές και ειδικές αποζημιώσεις για τις σωματικές βλάβες που ισχυρίζεται, και απώλεια εσόδων ως διαιτητής μέχρι το 45ο έτος ηλικίας, γιατί, κατά τη θέση του, εξαιτίας του συμβάντος εγκατέλειψε το επάγγελμα. Ο Εναγόμενος έχει άλλη εκδοχή ως προς τα γεγονότα και αρνείται την ευθύνη και τις ζημιές και απώλειες που θέτει ο Ενάγων. Στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου σήμερα και στον άμεσο χρόνο υπάρχουν παλαιότερες χρονικά υποθέσεις που προηγούνται να ακουστούν, μη αφήνοντας χρόνο και καθιστώντας αναγκαίο τον επαναπρογραμματισμό. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 20.12.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

11.   

ΑΓΩΓΗ 278/2021

Για Ενάγουσα: Η. Ηλιάδης, Γ. Ηλιάδης, για Εναγόμενους: Α. Κακογιάννης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση. Αφορά σε απαίτηση για δικηγορική αμέλεια λόγω παράλειψης εμφάνισης δικηγόρου κατά τη δίκη και απόρριψη αγωγής και έπειτα καθυστέρηση στην υποβολή αίτησης για επαναφορά, που επίσης απορρίφθηκε. Στην υπεράσπισή τους, οι Εναγόμενοι δεν αρνούνται ότι υπήρξε παράλειψη εμφάνισης, αλλά αρνούνται ότι υπήρξε αμέλεια, εφόσον ήταν ασθενής η δικηγόρος και είχε ενημερώσει συνάδελφό της. Διατυπώνουν μομφή εναντίον του δικηγόρου της ενάγουσας και συντρέχουσα αμέλειά του. Στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου σήμερα και στον άμεσο χρόνο υπάρχουν παλαιότερες χρονικά υποθέσεις που προηγούνται να ακουστούν. Έγινε προσπάθεια συζήτησης της υπόθεσης με τους δικηγόρους σήμερα, εφόσον πρόκειται για θέμα που αφορά σε λειτουργούς της δικαιοσύνης, ωστόσο δεν φαίνεται να γίνονται προσπάθειες για επίλυση με άλλον τρόπο, ούτε να υπάρχει διάθεση ενασχόλησης άλλως πώς από την εκδίκαση, ιδίως από πλευράς της Ενάγουσας, λόγω και της έντονης ηθικής διάστασης που υπάρχει στη δικηγορική συμπεριφορά έναντι σε πελάτες, εκ της φύσης της σχέσης (η Ενάγουσα αποτάθηκε σε δικηγόρο για να εισπράξει χρήματα και πλήρωσε χρήματα χωρίς δίκη). Παρόλο που η αξία της διαφοράς, με οικονομικούς όρους, μπορεί να είναι δυσανάλογη του συνολικού κόστους που ενδεχομένως να προκαλεί η δικαστική επίλυση, το Δικαστήριο, έχοντας καταβάλει ήδη την προσπάθεια, είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει με την εκδίκαση της διαφοράς αυτής. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 21.12.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

12.   

ΠΑΡ/ΜΠΗ 18/2022

I-JUSTICE

Για Απαιτήτρια: Ρ. Ροδοσθένους, για Απαλλοτριούσα Αρχή: Α. Λεωνίδου για ΓΕ

Η υπόθεση ορίζεται για Ακρόαση την 20.12.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας, να κατατεθεί υπόμνημα στο οποίο να αναφέρονται τα σημεία συμφωνίας/διαφωνίας των εκτιμητών.

13.   

ΕΤΑΙΡΕΙΑ 29/2022

I-JUSTICE

Για Αιτητή: Η. Ευθυμίου

Δίδεται επιφυλαχθείσα απόφαση. Αναρτάται στον ηλεκτρονικό φάκελο, με ενημέρωση του δικηγόρου. Για τους λόγους που εξηγούνται στο κείμενό της, η αίτηση απορρίπτεται. Καμία διαταγή για έξοδα.

14.   

ΕΤΑΙΡΕΙΑ 39/2022

I-JUSTICE

Για Αιτήτρια: Γ. Ηλιάδης, για Έφορο Εταιρειών: καμία εμφάνιση

Η αίτηση παραμένει για εξέταση την 13.02.2023 ώρα 08:30 για να προσκομιστεί απόδειξη επίδοσης.

15.   

ΑΓΩΓΗ 597/2022

I-JUSTICE

Για Ενάγουσα: Ιωάννης Παπαζαχαρία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Σάββας Μαμαντόπουλος & Συνεταίροι ΔΕΠΕ

Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες της Ενάγουσας. Δίδονται οδηγίες: η Ενάγουσα και η Εναγόμενη, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 08.05.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

 

Επικοινωνία: Μαρίνα Ραπτοπούλου, τηλ. 26802737, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(για επείγοντα, Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Υποθέσεις με χρονολογική σειρά/συνεχιζόμενες

Α/Α

Υπόθεση

Αντικείμενο

Δικάσιμος

Σχόλια

 

1.      

Αγωγή 2205/2012

Τραπεζικό χρέος

ΧΧΧ

Να προωθηθεί/περατωθεί

2.      

Αγωγή 308/2015

Τροχαίο ατύχημα

09.03.2023

Συνεχιζόμενη

3.      

Αγωγή 577/2015

Συμβατική διαφορά

14.02.2023

Συνεχιζόμενη

4.      

Αγωγή 689/2015

Τραπεζικό χρέος

13.02.2023

Πρέπει να περατωθεί

5.      

Αγωγή 728/2015

Αποζημιώσεις οικείων για θάνατο

13.03.2023

Συνεχιζόμενη

6.      

Αγωγή 1389/2015

Κτηματομεσιτικά

22.02.2023

Συνεχιζόμενη

7.      

Αγωγή 1427/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

20.02.2023

Συνεχιζόμενη

8.      

Αγωγή 1547/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

02.03.2023

Συνεχιζόμενη

9.      

Αγωγή 1580/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικτ. ΑΗΚ

16.03.2023

Συνεχιζόμενη

10.    

Αγωγή 1588/2015

Συμβατική διαφορά με ακίνητο

10.02.2023

Συνεχιζόμενη

11.    

Αγωγή 1677/2015

Μείωση αξίας ακ. από δίκτ. ΑΗΚ

08.02.2023

Συνεχιζόμενη

12.    

Αγωγή 1870/2015

Εργατικό ατύχημα

16.02.2023

Συνεχιζόμενη

13.    

Αγωγή 2069/2015

Οχληρία/επέμβαση

09.02.2023

Συνεχιζόμενη

14.    

Αγωγή 2159/2015

Εργατικό ατύχημα

17.02.2023

28.02.2023

Συνεχιζόμενη

15.    

Αγωγή 2379/2015

Αγωγή 2378/2015

Κοινόχρηστα

21.02.2023

Συνεχιζόμενες

16.    

Αγωγή 1547/2016

Χωματουργικές εργασίες

23.02.2023

Συνεχιζόμενη

17.    

Αγωγή 128/2017

Αστικά αδικήματα από δικηγόρο

03.03.2023

Συνεχιζόμενη

18.    

Αγωγή 1089/2017

Δάνειο μεταξύ συγγενών από το 1995

01.03.2023

Ηλικιωμένος Ενάγων