SIGNUP
  LOGIN

Ενόψει των μέτρων τα οποία έχουν ληφθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία με σκοπό την καταπολέμηση της εξάπλωσης και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, των Υπουργικών Διαταγμάτων και των Οδηγιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το Δικαστήριο Ελέγχου Ενοικιάσεων, Τμήμα Πάφου, ανακοινώνει σήμερα 19.10.2020, τα εξής:

Πρώτες εμφανίσεις και ενδιάμεσες αιτήσεις

  1. Όσοι συνήγοροι και διάδικοι έχουν υποθέσεις ορισμένες ενώπιον του Δικαστηρίου Ε.Ε., στο στάδιο των πρώτων εμφανίσεων, παρακαλούνται να αναμένουν την ειδοποίηση επαναορισμού των υποθέσεων τους σε άλλη ημερομηνία, η οποία θα αναρτάται στο Πινάκιο του Δικαστηρίου και στην ιστοσελίδα του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου και στον Δικηγορικό  Σύλλογο Πάφου, 2 μέρες νωρίτερα, από την ημερομηνία που αυτές είναι ορισμένες.
  2. Νοουμένου ότι οι συνήγοροι δεν έχουν κάποιο άλλο αίτημα και/ή κώλυμα ως προς την νέα ημερομηνία και/ή τις οδηγίες του Δικαστηρίου, οι ημερομηνίες θα οριστικοποιούνται την ημέρα που είναι ορισμένη η υπόθεση με σχετικό πρακτικό, χωρίς την φυσική παρουσία των συνηγόρων.
  3. Η παράλειψη επικοινωνίας με το Δικαστήριο Ε.Ε. στο διάστημα που θα μεσολαβεί από την ανακοίνωση μέχρι την ημέρα που είναι ορισμένη η υπόθεση, θα συνιστά συγκατάθεση των συνηγόρων ή διαδίκων στην  διεκπεραίωση της υπόθεσης τους χωρίς φυσική παρουσία.
  4. Σε περίπτωση που η φυσική παρουσία είναι για οποιοδήποτε λόγο απαραίτητη, αυτό θα  διευθετείται μετά από συνεννόηση με το Δικαστήριο. Για το σκοπό αυτό παρακαλώ να χρησιμοποιείται η ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή τα τηλέφωνα: 26802626 για την Γραμματεία (κα Αναστασία Ιωαννίδου) και 26802615 (κα Μαρία Ιωάννου, Στενογράφος).

Μετά από συνεννόησή με το Δικαστήριο, θα μπορούν να αποστέλλονται στην πιο πάνω ηλεκτρονική διεύθυνση και οι  γραπτές αγορεύσεις στις ενδιάμεσες αιτήσεις ώστε να επιφυλαχθεί η απόφαση. Αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται και από σχετική βεβαίωση των συνηγόρων ότι δεν επιθυμούν να προσθέσουν οτιδήποτε προφορικό στις γραπτές τους αγορεύσεις και ότι όλες οι πλευρές επιθυμούν την επιφύλαξη της απόφασης.

Δεν θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση άλλα έγγραφα που απαιτούν πρωτοκόλληση.

  1. Στην περίπτωση  διεκπεραίωσης υποθέσεων με φυσική παρουσία αυτή θα γίνεται μόνο στην αίθουσα του Δικαστηρίου, τηρώντας τα ισχύοντα κατά καιρούς υγειονομικά μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας ατομικής προστασίας είναι πάντοτε απαραίτητη.

Ακροάσεις

  1. Μέχρι το τέλος του έτους 2020, δεν θα αρχίσουν ακροάσεις υποθέσεων που έχουν καταχωρηθεί τα έτη 2019 και 2020 (με εξαίρεση τις υποθέσεις ταχείας εκδίκασης όπου δεν θα υπάρξει αντεξέταση και οι οποίες θα διεξάγονται ανεξαρτήτως ημερομηνίας καταχώρησης). Προτεραιότητα θα δοθεί στις εκκρεμούσες υποθέσεις των ετών 2016 - 2018, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου το Δικαστήριο κρίνει ότι οι υποθέσεις είναι εξαιρετικά επείγουσες.
  2. Οι ημερομηνίες των ακροάσεων θα ορίζονται  από το Δικαστήριο με τον τρόπο που θα δίνονται οι ημερομηνίες των πρώτων εμφανίσεων και ενδιάμεσων αιτήσεων.  (βλ. 1 - 5, πιο πάνω).

Έκδοση αποφάσεων

  1. Για την έκδοση αποφάσεων, θα δίδεται στους συνηγόρους ημερομηνία και ώρα κατά την οποία οι αποφάσεις θα απαγγέλλονται σε ανοικτή αίθουσα από την Πρόεδρο. Εάν οι συνήγοροι απουσιάζουν, αντίγραφα των αιτιολογημένων  αποφάσεων θα τοποθετούνται στις δικαστικές θυρίδες τους, ενώ ταυτόχρονα με την έκδοση τους θα τους αποστέλλονται και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
  2.  Οι αιτήσεις για έκδοση απόφασης λόγω παράλειψης καταχώρησης Απάντησης προωθούνται στη βάση του τροποποιητικού Νόμου, Ν. 30(Ι)/2020. Οι ένορκες δηλώσεις απόδειξης θα πρέπει να έχουν καταχωρηθεί τουλάχιστον τρεις μέρες πριν την ημερομηνία κατά την οποία είναι ορισμένη η αίτηση και η Γραμματεία θα ενημερώνει τους συνηγόρους εάν εκδόθηκε απόφαση ή εάν ζητήθηκαν διευκρινήσεις από το Δικαστήριο κτλ.

 

Χρ. Ραγουζαίου, Πρόεδρος

Πάφος 19.10.2020