SIGNUP
  LOGIN

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται σήμερα για την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο ΠΔΣ συμμετείχε σε διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) και η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών Δικηγόρων (EWLA) στο οποίο έλαβαν μέρος η Εκτελεστική Διευθύντρια του ΠΔΣ κα Κούλια Βάκη και το Μέλος του Συμβουλίου/Εκπρόσωπος Τύπου κα Τζώρτζια Κωνσταντίνου – Παναγιώτου.  

Το συνέδριο με τίτλο «Gender and the legal profession – where are we now, where do we want to be and how to get there?» επικεντρώθηκε στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανισότητας των φύλων εντός των δικηγορικών συλλόγων και της νομικής κοινότητας σε εθνικό επίπεδο με ζητούμενο την ίση εκπροσώπηση στα διάφορα συναφή θεσμικά όργανα. Παράλληλα, η συζήτηση εστιάστηκε στις εξελίξεις που προκύπτουν στη νομική τεχνολογία σε συνάρτηση με το μέλλον των γυναικών στο νομικό επάγγελμα.  

Tο CCBE αποτελεί την επίσημη φωνή των νομικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκπροσωπώντας πέραν του ενός εκατομμυρίου επαγγελματιών σε 45 χώρες ενώπιον ευρωπαϊκών και άλλων διεθνών οργανισμών. H Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών Δικηγόρων (EWLA) στοχεύει στη συνεργασία των Ευρωπαίων γυναικών δικηγόρων, σε μια συνεχή προσπάθεια παρακολούθησης της εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί ημέρα σεβασμού και τιμής για τις γυναίκες αλλά και υπενθύμισης της σπουδαιότητας της Αρχής της Ισότητας των δύο φύλων. Μιας αρχής που δεν πρέπει να μένει μόνο στα λόγια, αλλά να μετουσιώνεται σε πράξεις και δράσεις κάθε μέρα του χρόνου. Οι ανισότητες και διακρίσεις, η υπο-εκπροσώπηση των γυναικών σε κέντρα λήψεως αποφάσεως, καθώς και στις επιστήμες, στην εκπαίδευση και στην έρευνα, η βία και η κακοποίηση και η χαμηλότερη αμοιβή, αποτελούν κοινωνικές πληγές τόσο στην Κύπρο αλλά και ανά το παγκόσμιο, για τις οποίες απαιτείται μόχθος και αφοσίωση από όλους, μέχρι την τελική τους εξάλειψη.

Ο ΠΔΣ προωθεί στοχευμένες δράσεις και ενέργειες τόσο για την εξάλειψη των ανισοτήτων που αφορούν τη γυναίκα ευρύτερα στην κοινωνία αλλά και ειδικότερα όσον αφορά τη γυναίκα δικηγόρο.