SIGNUP
  LOGIN

Με στόχευση την ενίσχυση του συντονισμού των δράσεων και τη διαμόρφωση κοινής συναντίληψης επί σειράς θεμάτων που άπτονται του Εταιρικού και Εμπορικού Δικαίου στην Κύπρο, ο ΠΔΣ συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με το Cyprus Fiduciary Association (CYFA).  

Τον ΠΔΣ εκπροσώπησαν στην τηλεδιάσκεψη, o Γραμματέας του Συμβουλίου κ. Νικόλας Τσαρδελλής, η Εκπρόσωπος Τύπου και Μέλος του Συμβουλίου κα Τζώρτζια Κωνσταντίνου -  Παναγιώτου, η Εκτελεστική Διευθύντρια του ΠΔΣ κα Κούλια Βάκη και ο Πρόεδρος της Υπό-Επιτροπής Εταιριών κ. Κύπρος Ιωαννίδης.  

Με προσανατολισμό την αποτελεσματικότερη παροχή των εν λόγω υπηρεσιών, αντηλλάγησαν απόψεις και ιδέες σε συνάρτηση και με τις προκλήσεις που αναφύονται και αναγνωρίζονται όσον αφορά το Εμπορικό και Εταιρικό Δίκαιο στην Κύπρο, εστιάζοντας ιδιαιτέρως στις ρυθμίσεις οι οποίες κρίνονται απαραίτητες να μελετηθούν ενδελεχώς και να τροχοδρομηθούν από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Ειδικότερα συζητήθηκαν η διαδικασία στη διαγραφή εταιρειών, οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των διευθυντών (Ο περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων -Τροποποιητικός- Νόμος 2019), καθώς και γραφειοκρατικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του νέου μητρώου τελικών δικαιούχων. 

O ΠΔΣ υπογράμμισε την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού στις διαδικασίες της δημόσιας υπηρεσίας και τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για την περαιτέρω ενδυνάμωση και στήριξη του εταιρικού και επιχειρηματικού κόσμου. 

Επιπρόσθετα, εκφράστηκε η διαρκής ετοιμότητα του ΠΔΣ να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση για την οποία απαιτείται η πρόσθετη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της αγοράς, μέσα από την οποία είναι δυνατόν να προκύψουν προτάσεις και λύσεις, οι οποίες θα προάγουν τον εκσυγχρονισμό και θα επικεντρώνονται στην αποτελεσματικότερη και ορθολογικότερη λειτουργία του εν λόγω πλαισίου.