SIGNUP
  LOGIN

Αγαπητά Μέλη,

Το Τμήμα Εποπτείας και Συμμόρφωσης του Π.Δ.Σ., στα πλαίσια εφαρμογής του συστήματος διαχείρισης κινδύνου (Risk-BasedApproach), ανακοινώνει ότι όλα τα εποπτευόμενα πρόσωπα ανεξαιρέτως (Δικηγόροι, ΔΕΠΕ/Συνεταιρισμοί, ΕΠΔΥ) οφείλουν να ακολουθήσουν την αναθεωρημένη ηλεκτρονική διαδικασία του Π.Δ.Σ. σχετικά με την Παρεμπόδιση και Καταπολέμηση των Αδικημάτων Ξεπλύματος Παράνομου Χρήματος και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλα τα εποπτευόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα του Π.Δ.Σ. ανεξαιρέτως ότι οφείλουν να ακολουθήσουν την ηλεκτρονική διαδικασία του Ερωτηματολογίου είτε προσφέρουν διοικητικές υπηρεσίες είτε όχι, ήτοι:

  1. Δικηγόροι (εξαιρουμένων Ασκούμενων Δικηγόρων)
    • Διευθυντές/Υπάλληλοι σε ΔΕΠΕ ή/και ΕΠΔΥ
    • Αυτοεργοδοτούμενοι
  2. ΔΕΠΕ
  3. Συνεταιρισμοί
  4. ΕΠΔΥ (εφόσον έχει πελατολόγιο και τιμολογεί)

Η διαδικασία αφορά την περίοδο 01/01/2020 – 31/12/2020 και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30η Ιουνίου 2021 από όλα τα εποπτευόμενα πρόσωπα, και πραγματοποιείται μέσω του συνδέσμου: https://www.cyprusbar.org/LogInPageFill2020.aspx

Σε περίπτωση που τα εποπτευόμενα πρόσωπα δεν συμμορφωθούν με την ανωτέρω προθεσμία, ο Π.Δ.Σ. δύναται να επιβάλει κυρώσεις.

Για σκοπούς καθοδήγησης όσον αφορά τη διαδικασία, υπάρχει σχετικό Eγχειρίδιο ΕΔΩ.

 

Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

25 Μαίου 2021