SIGNUP
  LOGIN

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος LawyerEx ανταλλαγής νέων δικηγόρων με στόχο να γνωρίσουν το δικαστικό σύστημα και τη δικηγορική πράξη σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ μέσω της διαδραστικής αλληλεπίδρασης με τους συμμετέχοντες καθώς και της περιπτωσιολογικής μελέτης σε μικρές ομάδες μετά το πέρας των θεματικών παρουσιάσεων.

Ο ΠΔΣ συμμετέχει στο πρόγραμμα LawyerExμέσω του European Lawyers Foundationαπό κοινού με τους δικηγορικούς συλλόγους Γαλλίας, Ιταλίας, Αθήνας, Σλοβακίας, Τσεχίας, Ρουμανίας, Ισπανίας και Πολωνίας και θα έχει διάρκεια δέκα μέρες.

To πρόγραμμα, λόγω της πανδημίας και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί αντί για την επιτόπια ανταλλαγή δικηγόρων υλοποιείται με τη μορφή διαδικτυακών σεμιναρίων.

Κατά την πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο ΠΔΣ απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος, δρ Χρίστος Κληρίδης και ακολούθησαν θεματικές παρουσιάσεις από τον Αντιπρόεδρο του ΠΔΣ κ. Γιώργο Χριστοφίδη: «Cypriot normative framework and judicial structure», τον Γραμματέα κ. Νικόλα Τσαρδελλή: «Cypriot procedural law in civil matters» και τον κ. Μιχάλη Πική: «Cypriot procedural law in criminal matters». Τον συντονισμό ανέλαβε η κα Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, Μέλος του Advisory Board του European Lawyers Foundation  και Μέλος του Συμβουλίου του ΠΔΣ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι νέοι δικηγόροι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με νομικά συστήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, να δημιουργήσουν ή να ενοποιήσουν τις δυνατότητες διασυνοριακής δικτύωσης και να βελτιώσουν τις νομικές και γλωσσικές τους δεξιότητες και ικανότητες. Απώτερη στόχευση του προγράμματος είναι η ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής δικαστικής κουλτούρας.