SIGNUP
  LOGIN

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

 

Για σκοπούς ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε την πιο κάτω διαδικασία:

 

       1.ΔΗΛΩΣΗ / ΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι ασκείτε το επάγγελμα, υπογραμμένη από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του οικείου Τοπικού Δικηγορικού       Συλλόγου (Λευκωσίας – Λεμεσού – Λάρνακας – Αμμοχώστου – Κερύνειας – Πάφου).

Οι βεβαιώσεις μπορούν είτε να:

Σαρώνονται και να αποστέλλονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. μαζί με τα απαιτούμενα έγγραφα και πιστοποιητικά (βλ. σημεία 2, 3 και 4, πιο κάτω). Στη συνέχεια και νοουμένου ότι ο Τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος έχει επιβεβαιώσει την υπογραφή και αυθεντικότητα της σχετικής βεβαίωσης και εφόσον δεν εκκρεμούν οποιεσδήποτε άλλες υποχρεώσεις, τότε και ΜΟΝΟ τότε θα μπορεί να εκδίδεται η άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος.  

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΕΣΟ, ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.

ΕΙΤΕ

Β. Να παραδίδονται κατευθείαν στα γραφεία του ΠΔΣ σε έντυπη μορφή.

2.ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ της συνδρομής σας προς τον οικείο Τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο.

3.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Αντίγραφο του συμβολαίου στο οποίο θα αναγράφεται το όνομα/τα ασφαλιζόμενων δικηγόρων, ο αριθμός ασφαλίστρου και ημερομηνία έναρξης και λήξης του συμβολαίου. Τονίζεται ότι η ημερομηνία έναρξης και λήξης θα πρέπει να συνάδει με την ημερομηνία έκδοσης της άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος (δηλ. 1.1.2019 – 31.12.2019).

4.ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ,στην περίπτωση που θα γίνει πρώτη εγγραφή και έκδοση άδειας του επαγγέλματος.

5. ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ. Οι πληρωμές μπορούν να γίνονται:

Α. Με επιταγές. Οι Επιταγές για τα πιο πάνω ποσά να εκδίδονται στο όνομα του «ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»

Β. Με μετρητά, ή

Γ. Με την υπηρεσία JCCSmart, μέσω της ιστοσελίδας τουΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ   www.apf.com.cy

 

Υπενθυμίζουμε ότι δικηγόροι που ασκούν το επάγγελμα για λιγότερο από 10 χρόνια θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 68 Ευρώ και περισσότερο από 10 χρόνια το ποσό των 171 Ευρώ.

Παρακαλώ σημειώστε ότι οι πρωτοεγγραφέντες Δικηγόροι που έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά κατά την διάρκεια του 2018, παρακαλούνται όπως ανανεώσουν την άδεια τους και για το 2019 (π.χ. Δικηγόρος ο οποίος έχει εγγραφεί για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2018 θα πρέπει και πάλι να ανανεώσει την άδειά του για το 2019 και να καταθέσει εκ νέου τα έγγραφά του).

Το Γραφείο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου είναι ανοικτό καθημερινά (Φλωρίνης 11, γρ.101, 1οςορ. “CityForum”) τις πιο κάτω ώρες:

Δευτέρα,  Πέμπτη,  Παρασκευή: 08.00 – 15.00

Τρίτη – Τετάρτη : 08.00 – 16.00

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Δικηγόροι οι οποίοι δεν θα ανανεώσουν την άδεια τους μέχρι 2 Απριλίου 2019 τότε θα πρέπει σύμφωνα με το Νόμο (Kεφ.2) να καταβάλουν το διπλάσιο ποσό για ανανέωση της Άδειας τους.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε στο 22873300 ή στα emails This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και για το Ταμείο Συντάξεως Δικηγόρων στο  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στο 22873310.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ