SIGNUP
  LOGIN

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Common Law in Europe(16 - 17 Ιουνίου 2022), πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Προέδρου του Law Society of England and Wales, κ. I. Stephanie Boyce με τον Πρόεδρο και την Εκτελεστική Διευθύντρια του ΠΔΣ, δρα Χρίστο Κληρίδη και κα Κούλια Βάκη, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και προβληματισμού, οι προοπτικές συνεργασίας καθώς και η αξιοποίηση μελών των δύο Συλλόγων για προώθηση και υλοποίηση στοχευμένων δράσεων.

Από την πλευρά της, η κ. Boyce ανέφερε ότι οι Κύπριοι δικηγόροι, μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στην Αγγλία και την Ουαλία νομικές υπηρεσίες/νομικές συμβουλές σε θέματα που άπτονται του Κυπριακού, του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση η εγγραφή στον Σύλλογο, εκτός και εάν προτίθεται ο δικηγόρος να προβεί σε συνεταιρισμό με δικηγόρο (Solicitor) της Αγγλίας και της Ουαλίας. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να γίνει εγγραφή στη Solicitors Regulation Authority (SRA) υπό το καθεστώς Αλλοδαπού Δικηγόρου (Foreign Lawyer).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Ο δρ Κληρίδης για καλύτερο συντονισμό των ενεργειών σχετικά με τα ανωτέρω, ζήτησε όπως αποσταλεί στον ΠΔΣ κατάλογος με τους Solicitors και τις ειδικότητές τους, στον οποίον θα έχουν πρόσβαση οι δικηγόροι μέλη μας, προκειμένου να μπορούν να επικοινωνούν για θέματα που ενδεχομένως να χρειάζονται οποιαδήποτε συμβουλή σχετικά με το Αγγλικό Δίκαιο ή/και σε περίπτωση που εκφραστεί ενδιαφέρον εκατέρωθεν για ανάπτυξη συνεργασιών.

Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων είναι διαθέσιμη ΕΔΩ

Η συνάντηση μεταξύ των δύο Προέδρων πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα και αποτέλεσε την αρχή για την ενδυνάμωση της συνεργασίας με στόχο τη διαχείριση κοινών ζητημάτων που συνδέονται με την επαγγελματική δραστηριοποίηση των μελών εκάστου Συλλόγου.