SIGNUP
  LOGIN

Δεδομένου ότι η επίλυση του προβλήματος που προκύπτει αναφορικά με τον έλεγχο των αψίδων αποτελεί προτεραιότητα για τον ΠΔΣ, η συζήτηση για το θέμα συνεχίστηκε και κατά τη χθεσινή συνεδρία, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, του ΔΣ.

Ο Πρόεδρος δρ Χρίστος Κληρίδης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για τις τελευταίες ενέργειες που έχουν γίνει, σημειώνοντας ότι έχει αποσταλεί προς στον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Αντώνη Λιάτσο σχετική επιστολή και έκθεση, η οποία ετοιμάστηκε από λειτουργούς του ΠΔΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία παρατίθενται, οι δικηγόροι στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ - σε 15 από τις 18 χώρες της ΕΕ - εξαιρούνται της υποχρέωσης του ελέγχου των αψίδων και η είσοδός τους στους δικαστηριακούς χώρους ελέγχεται με την επίδειξη της δικηγορικής τους ταυτότητας.

Οι δικηγόροι, συνεπώς, ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης προσέρχονται στα δικαστήρια, δηλαδή στον χώρο εργασίας τους, ακολουθώντας όσα προβλέπονται για τους δικαστές, έχοντας ως μόνη υποχρέωση την παρουσίαση της δικηγορικής τους ταυτότητας.

Ως εκ τούτου, το ΔΣ του ΠΔΣ παραμένει αμετάθετο στην προηγούμενη απόφασή του, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση στο δίκαιο και εύλογο αίτημά του, θα προχωρήσει στη λήψη δυναμικότερων μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ έχει αποφασίσει όπως δοθεί προθεσμία μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2022, ευελπιστώντας ότι οι αρμόδιοι θα λάβουν τις δέουσες αποφάσεις για την οριστική επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.