SIGNUP
  LOGIN

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΔΣ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα περιστατικά βίας που έλαβαν χώρα εντός αίθουσας του Πανεπιστημίου ΤΕΠΑΚ στις 22/02/2023, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της φοιτητικής ένωσης του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την οργάνωση Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου.

Συμπεριφορές και περιστατικά βίας υποκινούμενα από διάκριση οποιασδήποτε φύσης στρέφονται ενάντια στην ίδια τη Δημοκρατία και είναι επικίνδυνα για ολόκληρη την κοινωνία.

Οι σύγχρονες Δημοκρατίες δεν επιτρέπουν και δεν πρέπει να ανέχονται καμία διάκριση σε βάρος κανενός εκ των πολιτών τους και οποιαδήποτε φαινόμενα βίας, που πραγματοποιούνται σε αυτή τη βάση, πρέπει να πατάσσονται στη ρίζα τους.

Ανεξάρτητα και πέραν των ποινικών ευθυνών, οι οποίες πρέπει να αποδοθούν στη βάση του άρθρου 35Α του περι Ποινικου Κώδικα Νόμου (κεφ. 154) η πίστη της Δημοκρατίας μας στις προστατευόμενες από την ΕΣΔΑ αρχές της ελευθερίας σκέψης και συνείδησης, του ειρηνικού συνέρχεσθαι και η υποχρέωση προστασίας των πολιτών από διακρίσεις πρέπει να διατρανωθεί με μηδενική ανοχή και την καταδίκη τέτοιων ενεργειών.