SIGNUP
  LOGIN

Αγ. Συνάδελφοι,

 

Δημοσιεύεται σήμερα στις εφημερίδες και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας,  η πρόσκλησ για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο έργο «Παροχή Ευκαιριών σε Νέους Πτυχιούχους Νομικής μέχρι 29 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης εκπαίδευσης ή κατάρτισης».

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αφορά όλους τους ασκούμενους δικηγόρους που άρχισαν άσκηση την 1/9/2017 και μετά.

Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα επετεύχθη κατόπιν πολύμηνων προσπαθειών με το Υπουργείο Εργασίας, μέσω του οποίου έχουν εξασφαλιστεί τα σχετικά ποσά, αλλά και με την συμβολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο προϋπολογισμός του όλου έργου που εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας από Ευρωπαϊκά κονδύλια, ανέρχεται σε €12.000.000 και θα ισχύει μέχρι την 31/12/2020.

Το έργο θα διαχειρίζεται ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος και σε περίπτωση επιτυχίας του θα επεκταθεί και μετά το 2020.

Σε κάθε ασκούμενο δικηγόρο θα καταβάλλεται από το Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο ποσό €650 τον μήνα από 1/9/2017 πλέον κοινωνικές ασφαλίσεις, πλέον ασφάλεια ευθύνης εργοδότη.

Λεπτομέρειες αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας και στις δημοσιεύσεις.  Το έργο χειρίζεται ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μίμης Καλλής με τον οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι.

Με την ευκαιρία ευχαριστούμε το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε να εξασφαλιστεί η σχετική χρηματοδότηση και να προχωρήσει το όλο έργο, το οποίο θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια για τους ασκούμενους δικηγόρος.

Τα σχετικά έντυπα που αναφέρονται στην πρόσκληση θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου (www.cyprusbarassociation.org)  μέχρι αύριο το μεσημέρι.

 

Δώρος Ιωαννίδης

Πρόεδρος Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου