SIGNUP
  LOGIN

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

OΠαγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος συγχαίρει τους νεοδιορισθέντες τέσσερις νέους δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο, Προέδρους Επαρχιακών Δικαστηρίων Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου κυρίους και κυρίες Δώρα Σωκράτους, Λένα Δημητριάδου, Ιωάννη Ιωαννίδη και Νικόλα Σάντη.

 

Εύχεται κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν σε μία κρίσιμη περίοδο για την δικαιοσύνη με δεδομένο ότι θα επωμισθούν μαζί με τους αδελφούς τους την επικείμενη μεταρρύθμιση με την λειτουργία Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου και Ανωτάτου Τριτοβάθμιου Δικαστηρίου.

 

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος υπενθυμίζει την πάγια πολιτική του ότι στο Ανώτατο Δικαστήριο όπως και σε άλλες ανώτερες δικαστικές θέσεις είναι επιθυμητό για σκοπούς εμπλουτισμού του δικαστικού σώματος να διορίζονται και προσοντούχοι εξειδικευμένοι στα δύο νέα τμήματα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Δικηγόροι. Μόνο μέσα από την εξειδίκευση θα βελτιωθεί η ταχύτητα και ποιότητα των δικαστικών αποφάσεων σε όλες τις βαθμίδες.

 

Η δικαστική επετηρίδα η οποία ακολουθείται εδώ και 60 χρόνια διορισμού στο Ανώτατο Δικαστήριο Προέδρων Επαρχιακών Δικαστηρίων κατά την σειρά της αρχαιότητάς τους θα πρέπει να αλλάξει. Αυτό δεν αντανακλά καθόλου στην ποιότητα των νεοδιορισθέντων. Υπάρχουν και στο δικηγορικό σώμα ικανότατοι προσοντούχοι δικηγόροι και θα πρέπει στους διορισμούς να λαμβάνονται υπόψη και οι συστάσεις που γίνονται για τον σκοπό αυτό. Βεβαίως, αναμένεται ότι, με την σύσταση του νέου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου θα βελτιωθεί η εικόνα και ευελπιστούμε ότι στους επόμενους διορισμούς θα ληφθούν υπόψη και προτάσεις και οι υποψηφιότητες ικανότατων δικηγόρων για διορισμό στο ανώτατο δικαστικό λειτούργημα αλλά και στο υπό δημιουργία νέο εφετείο και ανώτερες δικαστικές θέσεις των Προέδρων και Ανώτερων Επαρχιακών.

 

Ήδη, το Παγκύπριο Δικηγορικό Συμβούλιο, έχει προχωρήσει με την δημιουργία  Συμβουλίου Συστάσεων για διορισμό δικηγόρων στο δικαστικό σώμα και αναμένεται ότι πολύ σύντομα θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον και υποβολή υποψηφιοτήτων για προώθησή τους τόσο στον Πρόεδρο ή και το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο όσο και στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. https://www.cyprusbarassociation.org/index.php/el/news/8170-2020-12-03-09-18-48