SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

Νέοι Κανονισμοί Πολιτικής Δικονομίας: Απαιτήσεις για Σωματικές Βλάβες
Thursday 26 January 2023, 05:30pm
Hits : 4679
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Λάρνακας και Αμμοχώστου, και το Forum of Insurance Lawyers (FIL) διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: «Νέοι Κανονισμοί Πολιτικής Δικονομίας: Απαιτήσεις για Σωματικές Βλάβες».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 17:30μμ στο Alexander College.

Ομιλητές:

  • Μιχάλης Φιλίππου, Δικηγόρος, Πρόεδρος FIL
  • Δρ. Νικόλας Κυριακίδης, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος FIL
  • Αυγερινός Χαρτσιώτης, Δικηγόρος, Γραμματέας FIL

Δικαίωμα συμμετοχής: €20 συμπερ. ΦΠΑ

Πρόγραμμα

17:30μμ

Έναρξη

-        Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας κ. Χριστάκης Μούσκος

-        Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου κ. Σταύρος Μαυρομάτης

17:50μμ

Παρουσίαση: «Η διαδικασία του Προδικαστηριακού Πρωτοκόλλου 2»

Μιχάλης Φιλίππου

18:10μμ

Παρουσίαση: «Οι συνέπειες της μη συμμόρφωσης με το Προδικαστηριακό Πρωτόκολλο 2»

Αυγερινός Χαρτσιώτης

18:30μμ

Παρουσίαση: «Μέρος 35 – Πρόταση Διακανονισμού/Offer to Settle»

Δρ. Νικόλας Κυριακίδης

19:00μμ

Ερωτήσεις – Συζήτηση

Σκοπός του σεμιναρίου

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους ανεξαρτήτως εμπειρίας αφού εξ’ αντικειμένου, άπτεται των νέων Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας που δεν έχουν ακόμη τεθεί σε ισχύ. Με την ολοκλήρωσή του, οι συμμετέχοντες θα έχουν εμβαθύνει στις πρόνοιες των Κανονισμών που άπτονται των απαιτήσεων για σωματικές βλάβες και ιδιαίτερα αυτές που είναι απότοκο τροχαίων ατυχημάτων. Το σεμινάριο δεν αποσκοπεί και ούτε θα επιχειρήσει να καλύψει το γενικό πνεύμα των νέων Κανονισμών ή να προχωρήσει σε επισκόπηση του συνόλου τους. Αντιθέτως, θα εστιάσει σε συγκεκριμένες πρόνοιες (Προδικαστηριακό Πρωτόκολλο 2 και Κανονισμός 35) που επηρεάζουν άμεσα τις απαιτήσεις για σωματικές βλάβες και οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό των αστικών αγωγών που εκκρεμούν στα Επαρχιακά Δικαστήρια. Επιπρόσθετα, μέσα από τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα αναδειχθούν τυχόν ερωτήματα, κενά αλλά και εισηγήσεις και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με τις εν λόγω πρόνοιες των νέων Κανονισμών.

Βιογραφικά ομιλητών

Μιχάλης Φιλίππου

Ο Mιχάλης Φιλίππου κατέχει προπτυχιακό δίπλωμα από τη νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταπτυχιακό δίπλωμα στον τομέα του Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Nottingham του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενεγράφη ως δικηγόρος στο μητρώο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου το 2001. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι συνέταιρος στη δικηγορική εταιρεία Χαβιαράς και Φιλίππου ΔΕΠΕ. Ενεργεί επίσης ως αδειούχος σύμβουλος αφερεγγυότητας από το 2016.

Δρ. Νικόλας Κυριακίδης

Ο Νικόλας Κυριακίδης είναι δικηγόρος και ακαδημαϊκός. Ασχολείται κυρίως με το ασφαλιστικό και τραπεζικό δίκαιο. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από UCL και NYU και διδακτορικού από το University of Oxford. Διδάσκει στο University of Nicosia και είναι συνδιευθυντής της Μονάδας Δικονομικού Δικαίου. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Oxygono, του Cyprus Forum και του Nomoplatform.

Αυγερινός Χαρτσιώτης

Ο Αυγερινός Χαρτσιώτης αποφοίτησε το 2013 από τη νομική σχολή (LLB Hons) του Πανεπιστημίου του Λέστερ (University of Leicester) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2014 ολοκλήρωσε τον επαγγελματικό τίτλο Legal Practice Course (LPC) στο University of Law του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενεγράφη στο μητρώο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου το 2015. Είναι συνέταιρος στη δικηγορική εταιρεία Μάριος Χαρτσιώτης & Σία ΔΕΠΕ. Επίσης είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής για αστικές, εμπορικές, τραπεζικές και οικογενειακές υποθέσεις.

Το σεμινάριο αποτελεί μέρος της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των Δικηγόρων και μετρά για 1,5 πιστοποιημένες μονάδες. Οι μονάδες θα καταχωρηθούν από τον Π.Δ.Σ. σε όσους θα παρακολουθήσουν τη διάλεξη στην ολότητά της.

Για την εγγραφή σας πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cyprusbar.org/CourseEventDetails?Id=1524

Κατά την εγγραφή σας, στα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ EMAIL ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΑΛΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.

Οι εγγραφές λήγουν στις 24/01/2023 στις 23:59.

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης (Zoom) θα σας αποσταλεί με την πάροδο της πιο πάνω ημερομηνίας.

Μονάδες παρακολούθησης θα λάβουν όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην ολότητά του.

Οι μονάδες του Σεμιναρίου θα καταχωρηθούν αυτόματα στις μερίδες του κάθε συμμετέχοντος που είναι εγγεγραμμένος δικηγόρος, συνεπώς ΔΕΝ θα εκδοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης για εγγεγραμμένους δικηγόρους