SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

Εκδήλωση εις μνήμην του Ευάγγελου Πουργουρίδη με θέμα «Ελευθερία της έκφρασης ως βασική συνιστώσα της έννοιας του Κράτους Δικαίου»
Thursday 16 March 2023, 06:00pm - 08:00pm
Hits : 2385
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ) διοργανώνει εκδήλωση εις μνήμην του Ευάγγελου Πουργουρίδη με θέμα «Ελευθερία της έκφρασης ως βασική συνιστώσα της έννοιας του Κράτους Δικαίου», την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 18:00 στο Columbia Plaza στη Λεμεσό.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο δρ Χρίστος Κληρίδης, Πρόεδρος ΠΔΣ και ο κ. Χρίστος Πουργουρίδης, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Ομιλητές:

 

Λάκης Χριστοδούλου – Δικηγόρος, Μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Η ελευθερία της έκφρασης στην τέχνη από δημόσιους λειτουργούς»

Μανώλης Χριστοδούλου – Επαρχιακός Δικαστής

«Μορφές λόγου που συνιστούν κατάχρηση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης υπό το πρίσμα της νομολογίας του ΕΔΑΔ»

Δρ Ανδρέας Χατζηγεωργίου – Ειδικός Επιστήμονας Διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δικηγόρος

«Η ρητορική μίσους στην κυπριακή έννομη τάξη»

 

Δρ Κώστας Παρασκευά, Πρόεδρος Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρόεδρος Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΔΣ

«Τα καθήκοντα και οι ευθύνες μιας διαδικτυακής πύλης ειδήσεων (Internet News Portal) για τα διαδικτυακά σχόλια που δημοσιεύονται από χρήστες στη νομολογία του ΕΔΑΔ»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί μέρος της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των δικηγόρων και μετρά για 2 πιστοποιημένες μονάδες. Οι μονάδες θα καταχωρισθούν από τον ΠΔΣ σε όσες/όσους θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση στην ολότητά της.

Για την εγγραφή σας πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cyprusbar.org/CourseEventDetails?Id=1607

Οι εγγραφές λήγουν στις 15/03/2023 στις 23:59.

Οι μονάδες του σεμιναρίου θα καταχωρισθούν αυτόματα στις μερίδες του κάθε συμμετέχοντος που είναι εγγεγραμμένος δικηγόρος, συνεπώς ΔΕΝ θα εκδοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης για εγγεγραμμένους δικηγόρους.