SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

E.S. ELEST Professional Limited - "Δικαίωμα σε προσωπική ζωή, Αλληλογραφία και επικοινωνία - Σύγχρονοι Δικαστικοί προβληματισμοί "
Wednesday 10 April 2019, 06:00pm
Hits : 2722
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Η εταιρεία E.S. ELEST Professional Limited, εγκεκριμένος πάροχος συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης (από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο), ενημερώνει τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για το σεμινάριο που θα διεξαχθεί στις 10/04/2019 με θέμα: Δικαίωμα σε προσωπική ζωή, Αλληλογραφία και επικοινωνία - Σύγχρονοι Δικαστικοί προβληματισμοί με ομιλητή Ανδρέα Πασχαλίδη (Πρώην δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Λεπτομέρειες Σεμιναρίου:

Πρόγραμμα

Αίτηση Συμμετοχής

Ημερομηνία  Διεξαγωγής Σεμιναρίου:10/04/2019

Τόπος: Ξενοδοχείο CLEOPATRA, Φλωρίνης 8, 1065, Λευκωσία

Ώρα:18:00

Διάρκεια:2 Ώρες

Κόστος:20 Ευρώ ανά άτομο

Γλώσσα:Ελληνικά

Εισηγητής / Ομιλητής:Ανδρέας Πασχαλίδης (πρώην Δικαστής Ανώτατου Δικαστηρίου)

Μεθοδολογία:

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί υπό μορφή διάλεξης/ομιλίας από τον Ανδρέα Πασχαλίδη, πρώην Δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου

Συμμετέχοντες:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους.

Σημείωση:Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο για σκοπούς της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Περιεχόμενο Σεμιναρίου:

  • Ανάλυση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης έναντι του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή και του απορρήτου της επικοινωνίας.
     
  • Πως τα ανωτέρω δικαιώματα μπορούν να διαμορφωθούν και εξασκηθούν σήμερα, υπό το πρίσμα και των πρόσφατων νομολογιακών εξελίξεων.
  • Ποια θα είναι η ερμηνεία που θα πρέπει ένα Δικαστήριο ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, να δώσει στους συνταγματικούς περιορισμούς του θεμελιώδους δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης έναντι αυτού της ιδιωτικής ζωής και του απορρήτου της επικοινωνίας.
     

Προβληματισμός επί νομικής βάσης και δικαστικής πρακτικής σε σχέση με την βαρύτητα που μπορούν να προσλάβουν τα υπό συζήτηση δικαιώματα και ποιο εν τέλει οφείλει να υποχωρήσει έναντι του άλλου.

 

Εισηγητής / Ομιλητής

Βιογραφικό Σημείωμα

Ανδρέας Πασχαλίδης

Γεννήθηκε στα Κούκλια της Πάφου την 23.7.1947. Αφού αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού, σπούδασε νομικά στην Αγγλία και αναγορεύθηκε Barrister-at-Law (Middle Temple).

Δικηγόρησε στη Λευκωσία από το 1973 και διετέλεσε Λέκτορας Νομικής στο Frederick College (1985-1988). Την 10.9.1988 διορίσθηκε Επαρχιακός Δικαστής στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Στη συνέχεια υπηρέτησε στο Κακουργιοδικείο, όπου υπηρέτησε αργότερα άλλες δύο φορές, και στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Την 1.6.1996 διορίσθηκε Ανώτερος Επαρχιακός Δικαστής.

Την 1.4.1999 διορίσθηκε Πρόεδρος Επαρχιακού Δικαστηρίου, υπηρετήσας ως Διοικητικός Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας-Αμμοχώστου και ως Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Την 25.8.2009 διορίσθηκε Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου σε αντικατάσταση του Δικαστή Ηλιάδη. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών (2004-2009).

Διετέλεσε επίτιμος λέκτορας επί νομικών θεμάτων στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, έχει εκπροσωπήσει τη Δημοκρατία σε διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια, έχει δημοσιεύσει άρθρα επί θεμάτων νομικού ενδιαφέροντος,  υπήρξε μέλος της Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI), ενώ το 2016 διορίστηκε ως Πρόεδρος της Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και ο τρόπος εγγραφής διατίθενται στα συνημμένα έντυπα.