SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

Παρουσίαση/ Σεμινάριο με θέμα “Η Χρηματιστηριακή Νομοθεσία για πρόσωπα που ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως Σύμβουλοι Εισαγωγής για τη Ν.Ε.Α. Αγορά (Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά) του ΧΑΚ”
Thursday 22 April 2021, 10:00am - 01:00pm
Hits : 2859
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα “Η Χρηματιστηριακή Νομοθεσία για πρόσωπα που ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως Σύμβουλοι Εισαγωγής”. Στο Σεμινάριο αυτό θα γίνει εκτενής ενημέρωση για τη Χρηματιστηριακή Νομοθεσία και της Κανονιστικής φύσεως Αποφάσεις του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου και θα απευθύνεται σε πρόσωπα που ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως Σύμβουλοι Εισαγωγής για τη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου [Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.)], ή σε πρόσωπα που εργάζονται σε εταιρείες που είναι ήδη Σύμβουλοι Εισαγωγής στο ΧΑΚ.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. διαδικτυακά.  Το δικαίωμα συμμετοχής καθορίστηκε στα €70. 

 

 

Η Ν.Ε.Α Αγορά είναι Πολυμερής Μηχανισμός Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ) όπως αυτός προβλέπεται στον περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμο 144(1)/2007. Τελεί υπό τη διαχείριση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, σύμφωνα με τις Κανονιστικές Αποφάσεις τις οποίες έχει ορίσει το ΧΑΚ.  Χαρακτηρίζεται ως «μη ρυθμιζόμενη» αγορά και δεν εμπίπτει στις διατάξεις που υποχρεωτικά εφαρμόζονται στις ρυθμιζόμενες αγορές. Σκοπός του Σεμιναρίου αυτού είναι η επεξήγηση του ρόλου του Συμβούλου Εισαγωγής, των καθηκόντων του, των προϋποθέσεων εγγραφής, καθώς και της εποπτείας του Συμβούλου Εισαγωγής και της απόκτησης της γνώσης της Χρηματιστηριακής Νομοθεσίας και της Κανονιστικής φύσεως Αποφάσεων του Συμβουλίου.

 

Στο Σεμινάριο θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από στελέχη του ΧΑΚ, για την Αγορά αυτή.  Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων: 

 

α)      Γενικά Χαρακτηριστικά των Αγορών του ΧΑΚ / Στατιστικά

β)      Προϋποθέσεις και μέθοδοι εισαγωγής στις Ρυθμιζόμενες Αγορές

γ)      Προϋποθέσεις και μέθοδοι εισαγωγής στη Ν.Ε.Α. Αγορά

δ)     Ενημέρωση για τις συνεχείς υποχρεώσεις των εκδοτών

ε)      Ρόλος/ αρμοδιότητες και διαδικασία εγγραφής του Συμβούλου Εισαγωγής

στ)    Αίτηση για εισαγωγή στη ΝΕΑ – Προετοιμασία του Πληροφοριακού Εγγράφου

ζ)      Κεντρικό Αποθετήριο/ Κεντρικό Μητρώο

η)      Συζήτηση/ Ερωτήσεις

 

Το Σεμινάριο θα γίνει στην Ελληνική γλώσσα.

 

Παρακαλώ σημειώστε τα ακόλουθα:

 

Η δήλωση συμμετοχής, μαζί με επιταγή για το ποσό των €70 ως δικαίωμα συμμετοχής, ή αντίγραφο της κατάθεσης του δικαιώματος συμμετοχής στο λογαριασμό του ΧΑΚ, θα πρέπει να αποσταλούν ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΧΑΚ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.ή στα γραφεία του ΧΑΚ: Λεωφόρος Λόρδου Βύρωνος 71 – 73, 1096 Λευκωσία, Τ.Θ. 25427, 1309 Λευκωσία, τηλ.: 22712300, Φαξ: 22570308 μέχρι τις 20  Απριλίου 2021.

 

Σημειώνονται επίσης οι ακόλουθοι λογαριασμοί σε περίπτωση κατάθεσης του δικαιώματος  συμμετοχής σε λογαριασμό του ΧΑΚ:

 

Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ Αρ. Λογ.: 0120-05-020334-00

Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία ΛτδΑρ. Λογ.: 106-11-033879-00

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ