SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

Εκδήλωση για την υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2019/790 για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα συγγενικά δικαιώματα στην ψηφιακή ενιαία αγορά
Monday 28 June 2021, 03:00pm - 05:00pm
Hits : 2354
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δύο χρόνια μετά την ψήφιση της Οδηγίας 2019/7901 περί κατοχύρωσης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή ενιαία Ευρωπαϊκή αγορά, οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλούνται να έχουν ενσωματώσει την Οδηγία σε εθνικές νομοθεσίες μέχρι τις 7 Ιουνίου του 2021.Ο τομέας της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κλήθηκε να αναπτύξει νέες τεχνολογίες και μηχανισμούς εν καιρώ πανδημίας και είναι σαφέστατα άμεσα επηρεαζόμενος από την εφαρμογή της Οδηγίας.

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά σε συνεργασίαμε το WikimediaMovement(https://www.wikimedia.org/) και με το Europe Direct Λεμεσού διοργανώνουν και σας προσκαλούν στη δεύτερη εκδήλωση στηνΚύπρο που αφορά στην υιοθέτηση της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας αλλά και τους τρόπουςμετους οποίουςθαεφαρμοστεί καισεποιο βαθμόστακυπριακάδεδομένα.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η συζήτηση θεμάτων όπως οι επιπτώσεις της εφαρμογής της Οδηγίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), στους νομικούς, καλλιτέχνες, συγγραφείς, φωτογράφους και άλλα συναφή επαγγέλματα, στην ηλεκτρονική μάθηση και διαδικτυακή εκπαίδευση και στην ψηφιακή διακυβέρνηση.Θα συζητηθεί επίσης η ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς όπως και η χρήση και επαναχρησιμοποίησή της αλλά και το δικαίωμα των δικαιούχων για μη διάθεση των έργων τους έναντι του δικαιώματος των χρηστών στην ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία και να εκφράζονται ελεύθερα.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Γενικός Εισαγγελέας, η Υπουργός Ενέργειας,Βιομηχανίας και Εμπορίου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας καιΨηφιακής Πολιτικής και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Την εκδήλωση απευθύνεται σε νομικούς, εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες κ.λπ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα,28 Ιουνίου 2021,από τις15.00 μέχρι τις17.00. και θα είναι στην αγγλική γλώσσα.

Για εγγραφή στην εκδήλωση πατήστε ΕΔΩ

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ