Events Calendar

CRIMILAW-ON LINE COURSE Πρόγραμμα εκπαίδευσης Ευρωπαίων Δικηγόρων σε κοινοτικές οδηγίες ποινικής δικονομίας- Πρόσκληση συμμετοχής για την περίοδο 6-17 Δεκεμβρίου 2021
Monday 06 December 2021, 04:00pm
To Friday 17 December 2021
Hits : 2409

Ο Π.Δ.Σ. μαζί με άλλους έξι δικηγορικούς φορείς (Δικηγορικό Σύλλογο Βουδαπέστης, Ισπανικό Δικηγορικό Σύλλογο, Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, Ιταλικό Δικηγορικό Σύλλογο, Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και Πολωνικό Δικηγορικό Σύλλογο) συμμετέχει στο πρόγραμμα κατάρτισης για δικηγόρους ΤrainingofLawyersonEUinstrumentsonproceduralrightsincriminalproceedings-CRIMILAW.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης δικηγόρων στο ποινικό δίκαιο και δη στα νομοθετήματα της ΕΕ-κοινοτικές οδηγίες, που αφορούν στο δικαίωμα πρόσβασης σε δικηγόρο, το τεκμήριο της αθωότητας, το αίτημα δωρεάν νομικής βοήθειας, καθώς και στην συγκριτική παραβολή των δικονομικών κανόνων σε χώρες μέλη της ΕΕ.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται σε ποσοστό 90/100 από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Δικαιοσύνη, τα Δικαιώματα και την Ισότητα  και σε ποσοστό 10/100 από τον συμβληθέντα δικηγορικό φορέα.

Το πρόγραμμα, που αρχικά είχε σχεδιαστεί να λάβει χώρα με φυσική παρουσία δικηγόρων στις συμμετέχουσες χώρες, λόγω των περιορισμών της πανδημίας COVID19 ύστερα από συμφωνία των εταίρων θα πραγματοποιηθεί με διαδικτυακό τρόπο την περίοδο 6-17 Δεκεμβρίου 2021 μέσω της διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας CANVAS, με  καθημερινές απογευματινές συνεδρίες διάρκειας μιας ώρας.  Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Κύπριους δικηγόρους και  θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα ενώ θα υπάρχει διαδραστικότητα με τους συμμετέχοντες δικηγόρους άλλων χωρών μελών.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής και  εκπαιδευτικό υλικό  (παρουσιάσεις κλπ) και θα προσμετρήσει για 7 πιστοποιημένες μονάδες, εφόσον η παρακολούθηση γίνει στην ολότητα του προγράμματος.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων δικηγόρων είναι  30  λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι δικηγόροι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή  μέχρι 25 Νοεμβρίου 2021 πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο: