SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022 - 15 CPDs
From Thursday 03 February 2022 -  05:00pm
To Friday 25 February 2022 - 08:45pm
Hits : 3275
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Ημερομηνία: 3,4,10,11,17,18,24,25 Φεβρουαρίου (17:00 – 20:45)

Κόστος: €220 Ευρώ + ΦΠΑ (Επιχορηγημένο) μέχρι 14/01/2021

Συνολική Διάρκεια: 28 ώρες (3.5 ώρες την ημέρα)

Εκδήλωση ενδιαφέροντος: https://adrcyprus.com/el/gine-diaititis/

  • Αναγνωρισμένο για 15 CPDsαπό τον ΠΔΣ
  • Το Κέντρο έχει εκπαιδεύσει πέραν των 300 ατόμων στην Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών
  • Διάρκεια: 28 ώρες εκπαίδευση-κατάρτιση Διαιτητών Κύπρου
  • Αυτόματη εγγραφή με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στο Μητρώο Διαιτητών του Κυπριακού Κέντρου Καταναλωτή για Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών
  • Διοργάνωση από εγκεκριμένο Φορέα ADRαπό το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΠΚ) της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει έντυπο ή/και ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό, διαδικτυακή παράδοση μαθημάτων

Ημερομηνίες και ώρες:

3 Φεβρουαρίου 2021 (Πέμπτη) – 17:00 – 20:45

4 Φεβρουαρίου 2021 (Παρασκευή) – 17:00 – 20:45

10 Φεβρουαρίου 2021 (Πέμπτη) – 17:00 – 20:45

11 Φεβρουαρίου 2021 (Παρασκευή) – 17:00 – 20:45

17 Φεβρουαρίου 2021 (Πέμπτη) – 17:00 – 20:45

18 Φεβρουαρίου 2021 (Παρασκευή) – 17:00 – 20:45

24 Φεβρουαρίου 2021 (Πέμπτη) – 17:00 – 20:45

25 Φεβρουαρίου 2021 (Παρασκευή) – 17:00 – 20:45

 

 

 

 

Εκπαιδευτές του προγράμματος:

Νίκος Παπαευσταθίου (Δικηγόρος, Διαιτητής, Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ)Ο Νίκος είναι ο Διευθύνων Συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, εκπαιδευτής διαιτητών του ΕΤΕΚ και συγγραφέας του βιβλίου «Η Εμπορική Διαιτησία στην Κύπρο – Δίκαιο και Πρακτική». Διετέλεσε Γραμματέας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και εξελέγη Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για την περίοδο 2000- 2006. Διετέλεσε μέλος του Νομικού Συμβουλίου, του Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων, του Ταμείου Συντάξεων Δικηγόρων, καθώς και επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (C.C.B.E.) (2000-2006) και Πρόεδρος της Ένωσης των Βαλκανικών Δικηγορικών Συλλόγων (2004- 2006). Ασχολήθηκε και ασχολείται με σωρεία τομέων δικαίου και ειδικότερα με την εκπροσώπηση δημοσίων οργανισμών, με τη σύνταξη νομοθεσίας, διεθνείς συναλλαγές, κοινοπραξίες και εταιρικές οντότητες, συγχωνεύσεις, οικοδομικό και μηχανολογικό δίκαιο, δημόσιες συμβάσεις, εργατικό δίκαιο, θέματα Προστασίας του Ανταγωνισμού, εμπορικό δίκαιο, αεροπορικό δίκαιο, ασφαλιστικό δίκαιο, λιμενικό ασφαλιστικό δίκαιο, δημόσιο και διοικητικό δίκαιο, δικαστικές διαδικασίες και διαιτησίες.

 

Ευριπίδης Χατζηνέστορος (Δικηγόρος, Διαιτητής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ιδρυτής CyprusConsumerCenterforADR) - Ο Ευριπίδης είναι δικηγόρος, πιστοποιημένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών και ιδρυτής του Cyprus Consumer Center for Alternative Dispute Resolution. Είναι επίσης μέλος της επιτροπής διαιτησίας και διαμεσολάβησης του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου νομικής, LLB στο Πανεπιστήμιο Queen Mary University του Λονδίνου το 2009, ολοκλήρωσε στη συνέχεια το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο εταιρικό δίκαιο LLM, στο University College του Λονδίνου. Αποφοίτησε με Distinction. Το 2016 ο Ευριπίδης δημοσίευσε το βιβλίο «Δίκαιο Πώλησης Αγαθών και Προστασία Καταναλωτή στην Κύπρο» το οποίο εκδόθηκε από τη Νομική Βιβλιοθήκη. Έχει διδάξει και διδάσκει εκτενώς σε θέματα που αφορούν το εμπορικό και καταναλωτικό δίκαιο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. To2021 Ευριπίδης έχει επιλεγεί ως ανεξάρτητη προσωπικότητα δυνάμει του άρθρου 9 της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/1852 του Συμβουλίου της 10ης Οκτωβρίου 2017 για τους μηχανισμούς επίλυσης φορολογικών διαφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Σταύρος Παύλου (GuestSpeaker, Δικηγόρος, Διαιτητής, FCIARB, Πατρίκιος Παύλου & ΣΙΑ ΔΕΠΕ)- Ο Σταύρος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της δικηγορικής εταιρείας Πατρίκιος Παύλου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ και Fellow του Chartered Institute of Arbitrators. Σπούδασε Οικονομικά στο LSE και νομική στο City University στο Λονδίνο και κατέχει τον τίτλο του Barrister από το Gray’s Inn. Έχει πέραν των 30 ετών εμπειρία και γνώσεις σε πολύπλοκα θέματα διαιτησίας τοπικών και διεθνών εμπορικών διαφορών.

 

Άγις Γεωργιάδης (GuestSpeaker, Δικηγόρος, Διαιτητής, FCIArb)Ο Άγις Γεωργιάδης είναι δικηγόρος και διδάσκει στο τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Έχει πολύχρονη εμπειρία στη διαιτησία και την εναλλακτική επίλυση διαφορών και είναι ο πρώτος Κύπριος ο οποίος ορίσθηκε ως μέλος του Δικαστηρίου του London Court of International Arbitration (LCIA Court), το οποίο και αποτελεί ένα από τα κορυφαία forum διαιτητικής επίλυσης διεθνών διαφορών σε παγκόσμια κλίμακα.

 

 

Νικόλας Στ. Κωνσταντινίδης (GuestSpeaker, Δικηγόρος, Διαιτητής, MCIarb) Ο Νικόλας είναι δικηγόρος. και μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας. Απέκτησε πτυχίο Νομικής (LLB) το 2008 και Μεταπτυχιακό (LLM) στο Διεθνές Δίκαιο με Διάκριση (Distinction) το 2009 από το Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο. ΑναγορεύθηκεBarrister-at-Law απότοHonourable Society of the Middle Temple το2010. Εργάστηκε μέχρι το 2013 ως συνεργάτης του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, όπου ήταν υπεύθυνος για τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ασχολείται με το εμπορικό, εταιρικό και κατασκευαστικό δίκαιο καθώς και με το δίκαιο των συμβάσεων, το δίκαιο του ανταγωνισμού και εκπροσωπεί διάδικους σε δικαστηριακές και διαιτητικές διαδικασίες. Είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης και της Επιτροπής Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου του ΠΔΣ, του International Bar Association, του Chartered Institute of Arbitrators του Λονδίνου και παρακάθεται ως μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Commonwealth Enterprise and Investment Council.

 

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Υπάρχει αριθμός νομοθεσιών που καλύπτουν θέματα της Διαιτησίας, όπως ο περί Διαιτησίας Νόμος (Κεφ. 4), ο περί Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας Νόμος του 1987 (Ν.101/1987), ο περί της Συμβάσεως περί της Αναγνωρίσεως και Εκτελέσεως Αλλοδαπών Διαιτητικών Αποφάσεων (Κυρωτικός) Νόμος (Ν.84/79), ο περί Αποφάσεων Αλλοδαπών Δικαστηρίων (Αναγνώριση, Εγγραφή και Εκτέλεση Δυνάμει Συμβάσεως) Νόμος του 2000 (Ν.121/(Ι)/2000).

Για να είναι αποτελεσματική μια διαιτησία προϋποτίθεται η ανάγκη γνώσης των πιο πάνω νομοθετημάτων και η παροχή κατάλληλων εφοδίων ούτως ώστε οι εκπαιδευόμενοι να δύνανται να φέρουν εις πέρας μια διαιτησία.

Αν και πολλοί διαιτητές είναι δικηγόροι, υπάρχουν διαιτητές και από άλλα επαγγέλματα όπως είναι οι Πολιτικοί Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Επιμετρητές Ποσοτήτων καθώς και άλλοι επαγγελματίες οι οποίοι επιθυμούν να μπορούν να επιλύουν διαφορές στον τομέα της οικονομικής τους δραστηριότητας. Σκοπός του Διαιτητή είναι να ακούσει τα μέρη, να προβεί σε συμπεράσματα και να εφαρμόσει το νόμο στα γεγονότα της υπόθεσης εκδίδοντας την διαιτητική του απόφαση. Η εν λόγω απόφαση είναι οριστική και δεσμευτική για τα μέρη.  Η διαιτητική απόφαση μπορεί να εγγραφεί ως δικαστική και να εκτελεστεί από τα  Δικαστήρια.

Η εκπαίδευση στη διαιτησία οδηγεί στην κατάρτιση ατόμων σε ένα νέο τομέα επίλυσης διαφορών παράλληλο και επιπρόσθετο των Δικαστηρίων με τελικό αποτέλεσμα την γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση διαφορών η οποίες πιθανόν να κατέληγαν στα Δικαστήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε μας στην ιστοσελίδα  www.adr.com.cy

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος: https://adrcyprus.com/el/gine-diaititis/

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

 Δικηγόρους ή Νομικούς Συμβούλους

Μέλη του ΕΤΕΚ, Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς ή Ανώτερα Στελέχη Επιχειρήσεων του Κατασκευαστικού Τομέα, Επιμετρητές Ποσοτήτων

Ανώτερα στελέχη Εταιρειών που επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε θέματα επίλυσης συγκρούσεων και διαφορών όπως για παράδειγμα Τμήματα Εξυπηρέτησης Πελατών ή Τμήματα Ανθρωπίνου Δυναμικού και γενικά αυτούς που η εργασία περιλαμβάνει την επίλυση συγκρούσεων και διαφορών

 Κάτοχους Επαγγελματικών Προσόντων στη Διαιτησία (όπως MCIArbή FCIArb) οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν επαρκείς γνώσεις στη Διαιτησία της Κύπρου

Κάτοχοι τίτλου σπουδών ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν επιπρόσθετα προσόντα και να προσθέσουν στο βιογραφικό τους ένα αξιόλογο προσόν – δηλαδή της επίλυσης διαφορών εκτός δικαστηρίου

 

Χώρος διεξαγωγής του προγράμματος:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΖΟΟΜ

 

Επικοινωνία:

Κυπριακό Κέντρο Καταναλωτή για Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών

Τηλέφωνο: 22519741

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webwww.adr.com.cy

 

 

Ποιοι Είμαστε;

Το Κυπριακό Κέντρο Καταναλωτή για Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών έχει εγκριθεί από την Αρμόδια Αρχή σύμφωνα με το Νόμο 85(I)/2017.

Το Κέντρο λειτουργεί με βάση αυστηρά πρότυπα ποιότητας αντίστοιχα με εκείνα άλλων Κέντρων του εξωτερικού που ασχολούνται με την Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών. Οι διαδικασίες διαιτησίας που διεξάγονται στο Κέντρο καθορίζονται από διαδικαστικούς κανόνες (βάσει διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων όπως εκείνων της UNCITRAL) με σκοπό την επίλυση διαφορών και την εξεύρεση λύσεων. Το Κέντρο αναλαμβάνει τόσο εσωτερικές όσο και διασυνοριακές διαφορές καθώς και onlineδιαμεσολαβήσεις/διαιτησίες, οι οποίες προκύπτουν μεταξύ εμπόρων εγκατεστημένων στην Κυπριακή Δημοκρατία και καταναλωτών από οποιοδήποτε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και διαφορές μεταξύ επιχειρήσεων (B2B).

Το Κέντρο προβλέπει τον διορισμό ουδέτερου, ανεξάρτητου και αμερόληπτου τρίτου (ανά περίπτωση συμφιλιωτής, διαμεσολαβητής ή διαιτητής) ο οποίος λειτουργεί ανάλογα με τον εκάστοτε ρόλο του για την επίλυση της διαφοράς. Γενικά, το Κέντρο μπορεί να φέρει σε επαφή τα μέρη με σκοπό την εξεύρεση εξωδικαστικής - εναλλακτικής λύσης στη διαφορά τους.

 

Κόστος Σεμιναρίου

 

 

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κόστος εγγραφής*

έως την 14.01.2021

220+ ΦΠΑ

 

Κόστος εγγραφής*

μετά την 14.10.2021

320+ ΦΠΑ

 

* Γίνονται ευκολίες πληρωμής

  

*Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Έντυπο ή/και ηλεκτρονικό υλικό
  • Διαδικτυακή παράδοση μαθημάτων
  • Eγγραφή ως διαιτητής στο Κέντρο (Δες τα μέλη μας εδώhttps://adrcyprus.com/el/diaitites/)